Gemengde gevoelens op Daknam: Lokeren-Temse pakt eerste puntje tegen Patro Eisden na ware zenuwslag

 vr 13 september 2024 22:10
      Challenger Pro League - speeldag 4 - 13/09/24 - 20:02

      Vreugde en verdriet lagen vrijdagavond dicht bij elkaar op Daknam. Promovendus Lokeren-Temse heeft zijn eerste punt in de Challenger Pro League gepakt, maar dat hadden er even goed ook drie kunnen zijn. Tien minuten voor het einde beloonde Ndior de strijdlust van Patro Eisden Maasmechelen met de billijke gelijkmaker.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Gemengde gevoelens op Daknam.


      KSC Lokeren-Temse heeft er even op moeten wachten, maar op de vierde speeldag van de Challenger Pro League pakte de promovendus zijn eerste puntje.


      Tegen het stugge Patro Eisden Maasmechelen zorgde Sebastiaan Brebels al snel voor de voorsprong voor de thuisploeg. Maar nadat die allereerste treffer van het seizoen in de twintigste minuut het net raakt, was het toch ferm knokken voor de promovendus.


      Mooi was de eerste helft dan ook niet, maar beide ploegen legden wel veel intensiteit in het spel en de duels. Een kunstje dat Patro als geen ander beheerst. Zo verzilverden de bezoekers op het uur ook een strafschop.

       

      Lokeren-verdediger Boujouh ging onbesuisd in de tackle op Abid en gaf Kevin Kis zo de uitgelezen kans om vanaf de stip gelijk te maken. De 33-jarige ervaren rot prikte simpel door het midden: 1-1.

       

      Erop en erover? Integendeel, een kwartier voor het einde knikte Gil Van Moerzeke een uitgemeten voorzet van invaller Olivier Myny binnen. Daknam daverde, maar niet voor heel lang.

       

      Na een vrije trap legde Reno Wilmots de bal hapklaar voor zijn spits, Papa Demba Ndior. Het nummer 45 twijfelde niet en frommelde de billijke gelijkmaker binnen.

       

      In Lokeren baalden ze, maar haalden ze uiteindelijk toch nog opgelucht adem toen de bedrijvige Keano "Kiki" Vanrafelghem met een van zijn schoten de lat raakte.

      Op datzelfde moment speelde Club NXT ook gelijk tegen Seraing: 1-1.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Fase per faselaatste update: 3 dagen geleden

      90+14' tweede helft
      46' tweede helft
      45+6' eerste helft
      1' eerste helft