Ga naar de inhoud
Schoofs
Geen winnend doelpunt voor Schoofs zoals tegen Zulte. Alles wordt beslist in Deinze.
Challenger Pro League
speeldag 1

Lommel en Deinze houden gelijke tred en laten alles open voor terugwedstrijd in promotiefinale

 zo 5 mei 2024 17:52
DEI
einde
1-2
LOM
   Challenger Pro League - speeldag 1 - 05/05/24 - 16:01

   Lommel en Deinze beslissen volgende week over de promotiestrijd zonder duidelijke favoriet. In het Soevereinstadion stond na 90 minuten 1-1 op het bord. Vancsa opende 10 minuten na rust de debatten, maar Braken tekende nog voor de gelijkmaker. De terugwedstrijd vindt volgende zondag (12/05) om 16.00 uur plaats.

   Doelpunten:

   55' - Vancsa (1-0) 
   75' - Braken (1-1) 

   Lommel SK tegen Deinze, dat was een duel tussen de derde en de vierde uit de Challenger Pro League.

   De Limburgers rekenden in hun halve finale af met Zulte Waregem, terwijl de pionnen van coach Hans Somers gehakt maakten van Patro Eisden. 

   Wie kon er zichzelf op een goede uitgangspositie trakteren voor de terugmatch? 

   Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

   Lommel wiegt zichzelf in slaap

   De promotiefinale kwam traag op gang, het was vooral zoeken naar kansen voor beide ploegen. Lommel bouwde rustig op, Deinze kon niet beter dan terugplooien op hun eigen helft.

   De Oost-Vlamingen kwamen een paar keer snufffelen, maar het is veelzeggend dat Lommel doelman De Busser het meest genoemd werd in de eerste helft.

   De tweede helft moest voor beterschap zorgen. Die kwam er ook, Vancsa kon de match nieuw leven inblazen. Lommel voetbalde zich mooi door de defensie van Deinze, het Hongaarse talent tikte te bal mooi tegen de netten.  

   Even zag het er benard uit na de openingsgoal voor de Oost-Vlamingen, maar uit het niets klaarde de zwart-oranje hemel op.

   Invaller Sven Braken dook op in de zone van de waarheid en hing de bordjes weer in evenwicht. Deinze leek plots bevrijd te spelen, Lommel begon te klungelen achterin. Opnieuw mochten ze goalie De Busser bedankten voor zijn alert keeperswerk.

   Op het einde kon niemand meer het laken naar zich toe trekken. De eindafrekening volgt volgende week zondag om in 16.00u in de Dakota Arena. 

   Fase per fase

   17:50

   Einde

   Lommel-Deinze eindigt op 1-1, een gelijkspel waar vooral Deinze tevreden mee zal zijn. Alles wordt dus volgende week beslist in de Dakota Arena, ook op zondag om 16.00u. 

   90+4' tweede helft
   90+3'

   Deinze maakt een laatste keer de oversteek, Lommel verdedigt nu wel goed. Het Soevereinstadion veert nog eens recht voor een counter. 

   90'

   4 minuten extra tijd

   Heeft er nog iemand iets in de tank zitten? 

   87'

   Té veel passes lopen fout langs beide kanten. Niemand geraakt echt nog in het beslissende deel van het veld. 

   87'

   Sterke De Busser

   Lommel maakt er nu een boeltje van achteraan. Deinze kan twee maal op drie minuten tijd de achterlijn halen, ze mogen De Busser bedanken voor zijn alert keeperswerk. 

   85'

   Trekt iemand het laken naar zich toe?

   Deinze had vooraf waarschijnlijk getekend voor een gelijkspel, maar ze willen meer. Het blijft ondertussen knokken voor iedere morzel grond op het middenveld. 

   83'

   De pionnen van Somers lijken plots bevrijd te spelen. Een voorbode van een spannend slot? 

   78'

   Deinze drukt nu door. Op een corner krijgen ze een vrije kopkans, maar de poging belandt in de handen van De Busser 

   76'

   Deinze maakt uit het niets gelijk

   Plots klaart de hemel op voor Deinze! De gelijkmaker komt volledig uit de lucht dwarrelen, het zijn de frisse benen die het doen voor de Oost-Vlamingen. Invaller Braken legt de bal van dichtbij eenvoudig in het Lommelse net. 

   De Limburgers hebben zichzelf in slaap gewiegd, alles te herdoen. 

   75'

   Vancsa met een schotje, zijn poging gaat voorlangs. Hij is de bedrijvigste man op het veld vandaag. 

   74'

   Slotkwartier

   Lommel lijkt voorlopig genoegen te nemen met deze voorsprong. Langzaam verstevigen ze opnieuw hun greep op de wedstrijd. 

   68'

   Geen spelers van Deinze in de box

   Braken maakt mooi ruimte voor Van Landschoot, die kan de bal voor doel brengen. Zijn voorzet passeert alles en iedereen, dit was een goede mogelijkheid voor Deinze! 

   66'

   Redding

   Lommel probeert het dan maar op de counter: Talvitie krijgt de bal over de middellijn aangespeeld, maakt wat meters en haalt dan uit. Het schot is geen probleem voor doelman De Busser. 

   64'

   Deinze kan nu toch wat druk naar voren ontwikkelen, eindelijk kunnen ze de bal wat langer in de ploeg houden. Kunnen ze er ook een kans uit puren? 

   61'

   Een uur voetbal gepasseerd

   Na 60 minuten voetbal beginnen de waardeverhoudingen duidelijker te worden. Lommel heeft controle over de wedstrijd, Deinze kan niet meteen een antwoord bedenken.

   Coach Hans Somers grijpt in: er staan twee verse krachten te wachten aan de zijkant. 

   49'

   Lommel breekt de ban!

   Lommel blijft breien, Deinze geraakt niet uit zijn patstelling. De Limburgers voetballen zich mooi doorheen de defensie, Aguilar legt de bal vanop de achterlijn dan mooi achteruit.

   Wie anders dan Vancsa om hem daarna binnen te tikken! Het Hongaarse talent bewijst nog maar eens zijn waarde. 1-0 voor Lommel SK. 

   47'

   Vancsa komt te kort

   Schoofs haalt de achterlijn en speelt dan goed achteruit. Vacsa komt net te laat, een Deinse poot verwerkt de bal in hoekschop.