Lommel SK
0-2
Lierse K.
      Challenger Pro League - speeldag 22 - 11/02/23 - 20:45

Lierse is met een zege in Lommel als vierde geëindigd in de reguliere competitie van de Challenger Pro League. Lommel zakt op de slotspeeldag naar plaats 7 en moet aan de bak in de Relegation Play-offs.

Lierse schoot sterk uit de startblokken in Lommel. Toon Raemaekers opende na negen minuten de score, nog eens negen minuten later zorgde Thibaut Van Acker al voor de dubbele voorsprong: 0-2.

Lommel voelde zich wel bekocht. Een doelpunt werd voor al dan niet onterecht buitenspel afgekeurd en de thuisploeg had ook sterke claims voor een strafschop, maar de ref zag er geen graten in.

Na de rust kwam Lierse niet meer echt in de problemen.Het was zelf nog dichter bij de 0-3 dan Lommel bij de aansluitingstreffer, maar de paal stond in de weg. Lommel zakt door de zege van de RSCA Futures naar de 7e plaats en de Relegation Play-offs. Lierse eindigt het reguliere seizoen als 4 en doet nog mee voor promotie.