8
5
20
31

Het noodlot slaat toe voor Virton, dat degradeert ondanks gelijkspel tegen Standard

vr 5 mei 2023 22:59
      Challenger Pro League - speeldag 31 - 05/05/23 - 20:01

Virton heeft zijn vel niet meer kunnen redden. De rode lantaarn van de Challenger Pro League speelde nog gelijk tegen de jonkies van Standard, maar kon zijn degradatie zo niet meer afwenden. Het laatste wapenfeit van Virton was een 1-1.

Wat al weken in de lucht hing, werd vandaag een feit: Virton zakt uit de Challenger Pro League.

Na een 1-1 gelijkspel tegen de jonkies van Standard - in de 9e ronde van de Relegation play-offs - sloeg het noodlot toe. De Rouches kwamen na een dikke 20 minuten ook al op voorsprong dankzij een pegel van Ilyes Ziani.

Toch knokte Virton nog weerbarstig terug. Fraai was het vaak niet, maar het doel heiligde de middelen. Tien minuten voor het einde scoorde Hakim Abdallah - met een rake kopbal - nog een nietszeggend punt voor de bezoekers.

In de degradatiegroep staat SL16 FC in de middenmoot met 27 punten, terwijl het nu officieel gedegradeerde Virton laatste blijft met 22 punten.

Virton lanceerde donderdag zijn laatste poging om in de tweede klasse te blijven met een beroep tegen de licentie die de Belgische bond aan Lommel heeft toegekend.

Als het verzoek wordt ingewilligd, wordt de licentie van Lommel nog ingetrokken en degradeert het automatisch naar de amateurklasse, zodat Virton in de Challenger Pro League kan blijven.