8. 70' - Doelpunt - Marco Asensio (1 - 0)
LaLiga EA Sports - speeldag 34 - 13/05/23 - 21:02
70'
Marco Asensio
70'
1 - 0

Eden Hazard verscheen voor de eerste keer in vier maanden tijd aan de aftrap. Om anderen te sparen voor nakende de Champions League-wedstrijd, mocht onze landgenoot nog eens 60 minuten maken. Daarin kon Hazard noch overtuigen noch de ban voor De Koninklijke breken. Pas na zijn wissel zette Marco Asensio de 1-0-eindscore op het bord.

Hola, Eden Hazard

Opeens stond onze landgenoot in de basis bij Real Madrid voor de competitiewedstrijd tegen buurman Getafe. Het was al van 3 januari geleden dat Hazard nog eens aan de aftrap verscheen.

Ondanks veel goede wil kon Hazard zijn gebrek aan spelritme niet verstoppen. De voormalige kapitein van de Rode Duivels toonde bij momenten zijn goede voeten, maar flitsen doet hij niet meer.

Waar hij vroeger voor diepgang of een dribbel ging, koos hij nu steevast voor controle of een pass. Onze landgenoot liet geen enkel schot of dribbel optekenen.

Ook voor bliksemafleider spelen, was vandaag moeilijk.

Rond Hazard stonden geen mannen als Benzema, Vinicius en Rodrygo. De supersterren kregen allemaal rust voor de nakende Champions League-wedstrijd.

Real Madrid B slaagde er na een uur dan ook niet in om de brilscore van het bord te vegen. De aangekondigde wissel voor Vinicius betekende op het uur het einde van de basisplek van Hazard.

Tijd zat om zijn broertje bij het promoverende RWDM te bellen om hem te feliciteren.

En jawel, tien minuten later brak Marco Asensio dan toch de ban. Een nieuwe geschiedenisloze avond voor Hazard in Bernabéu.

90+5'
Mariano Díaz (Real Madrid) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+5'
Luka Modric neemt de hoekschop voor Real Madrid. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+5'
Marco Asensio (Real Madrid) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+3'
Ángel Algobia (Getafe CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aurélien Tchouaméni (Real Madrid).
90+3'
Getafe CF
90+3'
Vrije trap voor Real Madrid. Jaime Seoane (Getafe CF) hield Nacho vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+2'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Munir El Haddadi (Getafe CF) stond buitenspel.
90+1'

90'
90'
Jaime Seoane (Getafe CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Álvaro Odriozola (Real Madrid).
88'
Éder Militão (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Munir El Haddadi (Getafe CF).
86'
Jordan Amavi (Getafe CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Éder Militão (Real Madrid).
84'
83'
Getafe CF
83'
Juan Iglesias (Getafe CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eduardo Camavinga (Real Madrid).
81'
Lucas Vázquez (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dakonam Djene (Getafe CF).