Ga naar de inhoud

Onhoudbare Vinicius tovert opnieuw bij winnend Real Madrid

 1. 34' - Doelpunt - Luis Suárez (1 - 2)
 1. 81' - Geel - Isco
34'goalLuis Suárez1 - 2

Het contrast met Eden Hazard kan niet groter zijn. Terwijl onze landgenoot wegkwijnt bij Real, schittert concurrent Vinícius Júnior. De Braziliaan scoorde vanmiddag tegen Granada zijn tiende treffer dit seizoen. Na een heerlijke dribbel lokte hij ook nog een rode kaart uit.

De ruwe diamant wordt alsmaar verfijnder.

Over het feit dat Vinícius Júnior een uitzonderlijk talent was, bestond eigenlijk nooit discussie. Maar in zijn drie seizoenen bij Real Madrid waren zijn cijfers niet om van achterover te vallen.

2018/2019: 5 goals.
2019/2020: 3 goals.
2020/2021: 3 goals.

Dit seizoen staat de teller op een veelvoud. Tegen Gradana scoorde Vinícius vanmiddag al zijn tiende treffer dit seizoen. En daar mogen ook nog eens vijf assists bij.

 

Het is de definitieve doorbraak van het Braziliaanse toptalent dat alle verdedigers in La Liga nachtmerries bezorgt. Ook vanmiddag was hij onhoudbaar voor de defensie van Granada.

 

Getuige de rode kaart die er nodig was om hem af te stoppen. De flankaanvaller ging met heerlijke dribbels drie belagers voorbij, voordat Monchu hem met een zware fout afstopte. Uit voorzorg ging Vinícius enkele minuten later naar de kant.

Scoorden de overige goals voor Real in de eenvoudige 1-4-zege: Marco Asensio, Nacho Fernandez en Ferland Mendy. Eden Hazard was out met buikgriep.

 

Bekijk de 1-3 van Vinicius

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De rode kaart op Vinicius

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 2. Redding van Thibaut Courtois (Real Madrid), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 93.
 3. Ismael Ruiz Sánchez (Granada CF) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 93.
 4. Ángel Montoro neemt de hoekschop voor Granada CF. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 93.
 5. Marco Asensio staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Real Madrid. tweede helft, minuut 91.
 6. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 7. Hoekschop voor Granada CF. Ángel Montoro trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 89.
 8. Redding van Thibaut Courtois (Real Madrid), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 89.
 9. De voorzet komt tot bij Jorge Molina (Granada CF). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 89.
 10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Ismael Ruiz Sánchez (Granada CF) stond buitenspel. tweede helft, minuut 88.
 11. Luís Maximiano (Granada CF) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg. tweede helft, minuut 87.
 12. Rodrygo (Real Madrid) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 87.
 13. Sergio Escudero (Granada CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marco Asensio (Real Madrid). tweede helft, minuut 87.
 14. Penalty voor Real Madrid! Fout van Quini (Granada CF). Rodrygo (Real Madrid) werd afgestopt. tweede helft, minuut 86.
 15. Gele kaart voor Isco van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 81
 16. Isco (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 81.
 17. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sergio Escudero (Granada CF) stond buitenspel. tweede helft, minuut 79.
 18. Dani Carvajal (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 78.
 19. Ángel Montoro (Granada CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ferland Mendy (Real Madrid). tweede helft, minuut 77.
 20. Rodrygo (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ismael Ruiz Sánchez (Granada CF). tweede helft, minuut 77.