9 gele kaarten, 2 rode kaarten en 3 punten voor Valencia: La Liga is begonnen

  1. 39' - Geel - Erick Cabaco
  2. 31' - Geel - Mathías Olivera
  3. 13' - Geel - Daniel Wass
  4. 11' - Doelpunt strafschop - Carlos Soler (1 - 0)
  5. 3' - Rood - Hugo Guillamón
  1. 90+6' - Geel - Omar Alderete
  2. 90+2' - Geel - Jason
  3. 86' - Verv. Gonçalo Guedes door Mouctar Diakhaby
  4. 86' - Verv. Carlos Soler door Jason
  5. 80' - Verv. Damián Suárez door Hugo Duro
  6. 77' - Verv. Denis Cheryshev door Rubén Sobrino
  7. 76' - Geel 2 - Erick Cabaco
  8. 70' - Geel - José Luis Gayà
  9. 69' - Verv. Daniel Wass door Uros Racic
  10. 68' - Verv. Enes Ünal door Marc Cucurella
  11. 68' - Verv. Sandro Ramírez door José Juan Macías
  12. 57' - Geel - Maximiliano Gómez
  13. 50' - Geel - Carlos Soler
  11'penalty goalCarlos Soler1 - 0

  Valencia is de eerste leider in de Primera Division, na een moeizame zege tegen Getafe. Valencia speelde bijna een hele match met zijn tienen na de vroege rode kaart voor Guillamon, maar in een bitsige 2e helft botste ook Getafe tegen rood aan.

  2020-2021 was voor zowel Valencia als Getafe een seizoen om snel te vergeten, met respectievelijk een 13e en 15e plaats in de eindstand. Ook in het nieuwe seizoen leek onheil Valencia te achtervolgen.

   

  Want na nog geen 39 seconden pakte Guillamon uit met een venijnig trapje naar Maksimovic. Op aanraden van de VAR haalde de scheidsrechter zijn rode kaart boven.

   

  De VAR moest niet veel later een tweede keer in actie schieten, toen Wass een penalty versierde. Zo mocht Soler vanaf 11 meter het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen binnenschieten.

   

  Dat zou ook het laatste doelpunt van de match zijn, want ondanks een verbeten strijd (bijna letterlijk, want het regende overtredingen en dus ook gele kaarten) vielen er geen doelpunten meer uit de kast.

   

  Getafe viel in de slotfase zelf ook nog met zijn tienen na een 2e gele kaart voor Cabacos. Maar net dan kreeg het zijn beste kans uit de match. Macias trof de paal in plaats van het net.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. Mauro Arambarri (Getafe CF) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 98.
  3. Lucas Boyé (Elche CF) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 98.
  4. Gele kaart voor Omar Alderete van Valencia CF tijdens tweede helft, minuut 96
  5. Uros Racic (Valencia CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dakonam Djene (Getafe CF). tweede helft, minuut 96.
  6. Marc Cucurella neemt de hoekschop voor Getafe CF. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 96.
  7. Marc Cucurella neemt de hoekschop voor Getafe CF. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 95.
  8. Uros Racic (Valencia CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hugo Duro (Getafe CF). tweede helft, minuut 94.
  9. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: José Juan Macías (Getafe CF) stond buitenspel. tweede helft, minuut 93.
  10. Redding van Giorgi Mamardashvili (Valencia CF), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 93.
  11. Nemanja Maksimovic (Getafe CF) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  12. Daniël van Kaam (FC Groningen) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  13. José Luis Gayà (Valencia CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Vitolo (Getafe CF). tweede helft, minuut 92.
  14. Gele kaart voor Jason van Valencia CF tijdens tweede helft, minuut 92
  15. Vrije trap voor Getafe CF. Jason (Valencia CF) hield Marc Cucurella vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 92.
  16. Vrije trap voor Valencia CF. Dakonam Djene (Getafe CF) hield Maximiliano Gómez vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 91.
  17. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  18. Mauro Arambarri (Getafe CF) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 90.
  19. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Vitolo (Getafe CF), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 90.
  20. Gabriel Paulista (Valencia CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mathías Olivera (Getafe CF). tweede helft, minuut 89.