14. 84' - Geel - Kaiky
  15. 84' - Verv. Sergio Arribas door Kaiky
  16. 90+7' - Geel - Arnau Martínez
LaLiga EA Sports - speeldag 20 - 14/01/24 - 14:02

Girona is op een teleurstellend gelijkspel blijven steken bij hekkensluiter Almeria. De seizoensrevelatie kon zijn wil niet opleggen en bleef steken op 0-0. Zo loopt het maar 1 punt uit op Real Madrid, dat zondag de finale van de Supercup speelt.

Girona draait al het hele seizoen verrassend mee bovenin La Liga, maar tegen Almeria kreeg het de motor niet in gang. Een gebrek aan ideeën en creativiteit vertaalde zich in weinig tot geen kansen voor de bezoekers.

Het was de thuisploeg, die nog altijd op zoek is naar de eerste zege van het seizoen, dat het beste van het spel had. Onze landgenoot Largie Ramazani mocht ruim twintig minuten meespelen bij Almeria.

Enkele minuten nadat hij op het veld kwam trok hij na een vrije trap voor de bezoekers razendsnel richting het doel van de bezoekers en gaf hij een slimme dieptepass op een van zijn medespelers, waarop Aleix Garcia (ex-Moeskroen) aan de noodrem trok en een rode kaart onder de neus geschoven kreeg.

Maar ook tegen tien man lukte het de thuisploeg niet om te scoren. Almeria blijft zo de rij sluiten in Spanje met amper zes punten, Girona springt voorlopig over Real Madrid, dat later zondag (20 u) de finale van de Spaanse Supercup speelt tegen aartsrivaal Barcelona.

90+8' tweede helft
90+7'
90+7'
Vrije trap voor UD Almería. Arnau Martínez (Girona FC) hield Largie Ramazani vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+5'
Luis Suárez (UD Almería) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Arnau Martínez (Girona FC).
90+4'
Largie Ramazani (UD Almería) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Sergio Akieme (UD Almería) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'
Miguel Gutiérrez (Girona FC) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Viktor Tsyhankov neemt de hoekschop voor Girona FC. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
Léo Baptistão (UD Almería) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
87'
Cristhian Stuani (Girona FC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Robertone (UD Almería).
86'
Sergio Akieme (UD Almería) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Viktor Tsyhankov (Girona FC).
86'
Lucas Robertone neemt de hoekschop voor UD Almería. Hij dropt de bal centraal voor doel.