Lamine Yamal is de jongste doelpuntenmaker ooit voor Barcelona in de Spaanse competitie.

20354

Recorddoelpunt van goudhaantje Lamine Yamal levert Barcelona slechts een puntje op in Granada

zo 8 oktober 2023 23:02
  1. 1' - Doelpunt - Bryan Zaragoza (1 - 0)
  2. 29' - Doelpunt - Bryan Zaragoza (2 - 0)
  3. 44' - Verv. Jules Koundé door Ronald Araújo
  4. 45+1' - Doelpunt - Lamine Yamal (2 - 1)
  9. 84' - Verv. Ricard Sánchez door Jesús Vallejo
  10. 85' - Doelpunt - Sergi Roberto (2 - 2)
  11. 86' - Geel - Jesús Vallejo
  12. 90+8' - Geel - João Cancelo
  13. 90+8' - Geel - Carlos Neva
LaLiga EA Sports - speeldag 9 - 08/10/23 - 21:02
1'
Bryan Zaragoza
1'
1 - 0
29'
29'
2 - 0
45+1'
Lamine Yamal
2 - 1
45+1'
85'
Sergi Roberto
2 - 2
85'

Barcelona heeft met punten gemorst in de Primera Division. Op bezoek bij Granada moest de regerende kampioen vrede nemen met een 2-2-gelijkspel. De 16-jarige Lamine Yamal schreef wel een stukje geschiedenis voor de bezoekers.

Granada is niet bepaald een hoogvlieger te noemen in Spanje - momenteel is het op één na laatste in La Liga - maar de jongste jaren heeft de club er wel een punt van gemaakt om Barcelona het leven zuur te maken.

In zijn kampioenenjaar kon Barça vorig seizoen 2 keer niet winnen van Granada, het jaar daarvoor gingen de Catalanen zelfs voor de bijl tegen de bescheiden club uit Andalusië.

Mogelijk speelde het recente verleden zondagavond ook door de hoofden van de huidige Barcelona-selectie, want na een halfuur stonden de bezoekers zowaar 2-0 in het krijt bij de nummer 19.

Bryan Zaragoza prikte al in de openingsminuut de 1-0 binnen na balverlies van Gavi en op het halfuur verdubbelde de Spanjaard de voorsprong van de thuisploeg na een knappe individuele actie.

Barcelona, zonder de geblesseerden De Jong en Lewandowski, maakte in de extra tijd van de 1e helft wel nog de aansluitingstreffer. Goudhaantje Lamine Yamal scoorde voor het eerst in La Liga en werd met 16 jaar en 87 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit voor Barcelona in de competitie.

Na de koffie ging Barça nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar goaltjesdief Lewandowski werd danig gemist in de spits. Toch slaagde Sergi Roberto er in de 85e minuut in om nog de gelijkmaker binnen te frommelen.

In een dol slot hadden flirtten beide teams nog met de overwinning. Bryan Zaragoza - weer hij - mikte op aangeven van Callejon de 3-2 op de paal en aan de overkant werd de 2-3 van Barcelona door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

90+10' tweede helft
90+9'
José Callejón (Granada CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Oriol Romeu (FC Barcelona).
90+8'
Granada CF
90+8'
90+8'
João Cancelo (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raúl Torrente (Granada CF).