60'
Sander van de Streek
60'
2 - 2

PSV heeft met punten gemorst in de Nederlandse titelstrijd. De Eindhovenaren kwamen zondagmiddag niet verder dan een 2-2-gelijkspel op het veld van Utrecht. Zowel bij de thuisploeg als bij de bezoekers viel een Belgisch doelpunt te noteren.

Na de nederlaag van AZ bij Feyenoord had PSV zondag de kans om naar de 2e plaats te wippen in de Eredivisie. Daarvoor moest dan wel gewonnen worden op het veld van Utrecht en dat lukte niet.

De thuisploeg kwam iets voorbij het halfuur op voorsprong dankzij de 22-jarige Belg Othmane Boussaid. Een weggewerkte corner viel voor de voeten van de voormalige jeugdspeler van Lierse, die de bal fraai in doel borstelde.

Het antwoord van PSV liet niet lang op zich wachten en was ook van Belgische makelij. Bakayoko (19) mikte de bal in de verste hoek.

Na de rust tekende Luuk de Jong in de rebound voor de 1-2, maar lang kon PSV niet genieten van zijn voorsprong. Met wat meeval - een afgeweken schot - maakte Van de Streek al snel gelijk.

In het laatste halfuur gingen de bezoekers nog nadrukkelijk op zoek naar de winst. Til was er nog het dichtst bij met een bal op de paal, al wrong ook Saibari nog een uitstekende kans de nek om. Door het puntenverlies moet PSV nu al 6 punten toegeven op Feyenoord.