88'
Giacomo Raspadori
88'
2 - 1

Een invalbeurt om snel te vergeten voor onze landgenoot Joseph Nonge. De 18-jarige middenvelder van Juventus mocht een kwartier voor het einde invallen tegen Napoli, veroorzaakte een strafschop en werd nog voor het laatste fluitsignaal opnieuw gewisseld.

Vol goede moed viel Juventus-talent Joseph Nonge een kwartier voor het einde van de topper tegen Napoli in. Meteen zou hij zijn ploegmakker Chiesa ook zien scoren: 1-1.

Maar lang duurde die euforie niet bij het 18-jarige talent. De jonge middenvelder ging in het slot nog op de voet van Napoli-aanvaller Osimhen Victor staan. De scheidsrechter liet eerst nog begaan, maar de VAR zorgde voor de ultieme domper: penalty.

Een koud kunstje voor diezelfde Osimhen? Niet echt, hij moest rekenen op zijn ploegmakker Raspadori om de rebound binnen te tikken.

2-1 met nog maar een paar minuten te spelen ... Nonge greep zich naar de haren en besefte zijn fout maar al te goed.

Die jeugdzonde liet hem spitsroeden lopen. Nog voor het laatste fluitsignaal haalde Juventus-coach Allegri hem weer naar de kant.

"Ik neem mijn volle verantwoordelijkheid"

"Ik heb een fout gemaakt en ik neem er mijn volledige verantwoordelijkheid voor", schreef hij maandagochtend op Instagram.

"Ik verontschuldig me bij mijn ploegmaats en de fans. Ik bedank jullie voor jullie steun. Het is tijd voor een reset en om gefocust te blijven op het einde van het seizoen."

Onder meer Alexis Saelemaekers en Romeo Lavia reageerden op zijn post en staken hem een hart onder de riem. "Blijf schitteren", klinkt het.

Bekijk een samenvatting van Napoli - Juventus

90+5'
Giovanni Di Lorenzo (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kenan Yildiz (Juventus).
90+4'
Dusan Vlahovic (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giovanni Di Lorenzo (Napoli).
90+2'
Daniele Rugani (Juventus) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'
Manuel Locatelli (Juventus) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Alex Sandro (Juventus) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+2'
Hoekschop voor Juventus. Federico Chiesa trapt die naar de tweede paal.
90+1'
Giovanni Di Lorenzo (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dusan Vlahovic (Juventus).
90+1'

90'
88'

Napoli

Giacomo Raspadori (Napoli) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken.
88'
Redding van Wojciech Szczesny (Juventus), die de bal al duikend kan pareren.
88'

Penalty gemist voor
Napoli

De strafschop voor Napoli is een klusje voor Victor Osimhen, maar zijn poging wordt gered door de doelman.
penalty gemist
86'
Strafschop voor Napoli. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.
85'
Penalty voor Napoli! Fout van Joseph Nonge Boende (Juventus). Victor Osimhen (Napoli) werd afgestopt.