87'
Andrea Carboni
87'
1 - 4

Romelu Lukaku aan het kanon. De Rode Duivel wachtte al sinds 20 januari op een doelpunt in de Serie A, maar maakte tegen Monza een einde aan zijn drooglegging. Lukaku was verder ook van goudwaarde met een assist. Bekijk beide beslissende fases hieronder.

Romelu Lukaku is helemaal terug van (even) weggeweest.

De aanvalsleider van Roma stond al sinds 20 januari droog in de Serie A en werd door zijn nieuwe trainer De Rossi ook wat meer rust gegund de voorbije wedstrijden.

Of de immer bedrijvige Lukaku daar opgetogen mee was, is nog maar de vraag. Maar de adempauze lijkt alvast gewerkt te hebben voor onze landgenoot. Na twee maanden wachten op een doelpunt in de Italiaanse competitie brak Lukaku tegen Monza opnieuw de ban.

Vlak voor de rust tekende hij eerst nog voor een assist op Lorenzo Pellegrini (bekijk hieronder), en niet veel later dook hij ook op de juiste plaats op wanneer zijn spitsbroer Paulo Dybala hem de 0-2 voorschotelde. Bingo.

Roma ging daarna gewoon door op dat elan en kreeg nog twee strafschoppen. Een koud kunstje voor zowel Dybala als Leandro Paredes: 0-4.

In het absolute slot incasseerden de bezoekers uit Rome nog een tegentreffer, maar dat zal Lukaku en co. wellicht worst wezen.

90+4'
De poging wordt gered door Mile Svilar (AS Roma), die geen rebound weggeeft.
90+4'
Jean-Daniel Akpa Akpro (Monza) haalt uit...
90+3'
Romelu Lukaku (AS Roma) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Valentin Carboni (Monza) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tommaso Baldanzi (AS Roma).
90+1'

89'
Bryan Cristante (AS Roma) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
88'
Pablo Marí (Monza) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tommaso Baldanzi (AS Roma).
87'

Monza

Andrea Carboni kan scoren voor Monza. De assist komt op naam van Valentin Carboni.
86'
Dean Huijsen (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Daniel Maldini (Monza).
84'
84'
Bryan Cristante (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Warren Bondo (Monza).
82'

AS Roma

Leandro Paredes (AS Roma) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
81'
Strafschop voor AS Roma. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.
80'
Penalty voor AS Roma! Fout van Warren Bondo (Monza). Dean Huijsen (AS Roma) werd afgestopt.
80'
Leandro Paredes neemt de hoekschop voor AS Roma. Hij dropt de bal centraal voor doel.