InternazionaleHellas Verona
Michael Fabbri
Stadio Giuseppe Meazza
71691

Leider Inter ontsnapt tegen Belgisch getint Verona, na goal in extra tijd en gemiste penalty Henry

za 6 januari 2024 14:53
  1. 13' - Doelpunt - Lautaro Martínez (1 - 0)
  1. 61' - Verv. Denzel Dumfries door Matteo Darmian
  2. 72' - Verv. Carlos Augusto door Federico Dimarco
  3. 73' - Verv. Marcus Thuram door Marko Arnautovic
  4. 73' - Verv. Josh Doig door Juan Cabal
  5. 73' - Verv. Milan Djuric door Thomas Henry
  6. 74' - Doelpunt - Thomas Henry (1 - 1)
  7. 77' - Geel - Diego Coppola
  8. 78' - Geel - Tomas Suslov
  9. 83' - Verv. Henrikh Mkhitaryan door Davide Frattesi
  10. 83' - Verv. Benjamin Pavard door Alexis Sánchez
  11. 87' - Verv. Cyril Ngonge door Yayah Kallon
  12. 90+1' - Verv. Tomas Suslov door Charlys
  13. 90+3' - Doelpunt - Davide Frattesi (2 - 1)
  14. 90+5' - Rood - Darko Lazovic
Serie A TIM - speeldag 19 - 06/01/24 - 12:30
13'
Lautaro Martínez
13'
1 - 0
74'
Thomas Henry
1 - 1
74'
90+3'
Davide Frattesi
90+3'
2 - 1

Inter heeft het nieuwe voetbaljaar behoorlijk wankel ingezet. Tegen degradatiekandidaat Hellas Verona stevende het af op een gelijkspel, tot Davide Frattesi in de extra tijd alsnog scoorde. Na hevig protest werd Lazovic nog uitgesloten, maar zelfs met zijn tienen kreeg Verona nog een penalty, die Thomas Henry miste.

Twee Belgen aan de aftrap bij Hellas Verona: Cyril Ngonge en Jackson Tchatchoua. Ze zagen de Capocannoniere van de Serie A, Lautaro Martínez, na 13 minuten al zijn rekening voor 2024 openen. Zijn 16e goal van het seizoen.

Wat het begin van een zorgeloze middag voor Inter leek te worden, ontaardde na de gelijkmaker van ex-OHL-spits Thomas Henry nog in een dolle eindfase.

Want pas in de extra tijd kon invaller Davide Frattesi met een trefzekere rebound Inter bevrijden.

De VAR bekeek het doelpunt en gaf groen licht, maar dat was niet naar de zin van Darko Lazovic, die met rood het veld moest verlaten.

Nog kreeg Inter de match niet onder controle, want in de 100e minuut kon Henry vanaf de stip alsnog gelijk maken. Hij trof de paal.

Inter behoudt zo ook na deze speeldag zijn voorsprong van minstens 2 punten op Juventus. Voor Hellas Verona dreigt het nog een lang degradatiegevecht te worden.

Ex-Club Brugge-speler Tajon Buchanan zag zijn nieuwe ploeg maar nipt winnen

90+12' tweede helft
90+12'
Hakan Çalhanoglu (Internazionale) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+11'
Marko Arnautovic (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giangiacomo Magnani (Hellas Verona).
90+11'
Michael Folorunsho (Hellas Verona) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+10'
Pech voor Hellas Verona, want het schot van Thomas Henry strandt op de paal.
90+10'

Penalty gemist voor

Thomas Henry (Hellas Verona) neemt zijn verantwoordelijkheid bij de strafschop, maar hij schiet op de paal! Zo blijft het 1 - 0.
penalty gemist
90+10'
Strafschop voor Hellas Verona. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.
90+7'
Penalty voor Hellas Verona! Fout van Matteo Darmian (Internazionale). Giangiacomo Magnani (Hellas Verona) werd afgestopt.
90+6'
Federico Dimarco (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jackson Tchatchoua (Hellas Verona).
90+5'
90+3'

Davide Frattesi (Internazionale) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken.
90+3'
Redding van Lorenzo Montipò (Hellas Verona), die de bal al duikend kan pareren.
90+3'
Nicolò Barella (Internazionale) haalt uit...
90+3'
Alessandro Bastoni (Internazionale) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen.
90+3'
90+3'
Hakan Çalhanoglu neemt de hoekschop voor Internazionale. Hij dropt de bal centraal voor doel.