Malinovski en Atalanta delen in slotfase uppercut uit aan Juventus

  1. 90+3' - Geel - Juan Cuadrado
  2. 87' - Doelpunt - Ruslan Malinovskiy (1 - 0)
  3. 82' - Geel - Berat Djimsiti
  4. 79' - Geel - Ruslan Malinovskiy
  5. 78' - Geel - Robin Gosens
  6. 77' - Verv. Weston McKennie door Arthur
  7. 72' - Verv. Joakim Mæhle door Ruslan Malinovskiy
  8. 72' - Geel - Leonardo Bonucci
  9. 68' - Verv. Luís Muriel door Josip Ilicic
  10. 68' - Verv. Paulo Dybala door Dejan Kulusevski
  11. 58' - Verv. Federico Chiesa door Danilo
  87'goalRuslan Malinovskiy1 - 0

  Atalanta heeft kampioen Juventus een stevige tik uitgedeeld in de strijd om de tickets voor de Champions League. Malinovski (ex-Genk) velde het verdict in de slotfase: 1-0. Juventus speelde zonder de geblesseerde Ronaldo.

  Bij Juventus ontbrak Cristiano Ronaldo door een blessure en dat scheelde toch een slok op de borrel bij de kampioen. Juventus moest het spel ondergaan in Bergamo en moest zich vooral concentreren op verdedigen.

   

  Dat leek lang genoeg voor een puntje, maar in de slotfase had invaller Roeslan Malinovski het laatste woord. De ex-Genkenaar bezorgde Atalanta de volle buit met een schot van buiten de zestien.

   

  Voor Atalanta is het de vijfde zege op een rij en het deelt Juventus ook een fikse tik uit. Een tiende titel op een rij lijkt nu onhaalbaar voor Juventus, dat ook een slechte zaak doet in de spannende strijd om de tickets voor de Champions League. Afwachten of de positie van coach Andrea Pirlo ook onder druk komt.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Juan Cuadrado van Juventus tijdens tweede helft, minuut 93
  3. Alex Sandro (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mario Pašalic (Atalanta). tweede helft, minuut 93.
  4. Ruslan Malinovskiy (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Cuadrado (Juventus). tweede helft, minuut 91.
  5. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Dejan Kulusevski (Juventus), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
  6. Duvan Zapata (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giorgio Chiellini (Juventus). tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Adrien Rabiot (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robin Gosens (Atalanta). tweede helft, minuut 90.
  9. Ruslan Malinovskiy kan scoren voor Atalanta. De assist komt op naam van Josip Ilicic. tweede helft, minuut 87.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Ruslan Malinovskiy van Atalanta. 1, 0.
  11. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Josip Ilicic (Atalanta), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 87.
  12. Redding van Wojciech Szczesny (Juventus), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 86.
  13. Ruslan Malinovskiy (Atalanta) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 86.
  14. Giorgio Chiellini (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mario Pašalic (Atalanta). tweede helft, minuut 86.
  15. Rodrigo Bentancur (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Remo Freuler (Atalanta). tweede helft, minuut 85.
  16. Gele kaart voor Berat Djimsiti van Atalanta tijdens tweede helft, minuut 82
  17. Berat Djimsiti (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Cuadrado (Juventus). tweede helft, minuut 82.
  18. Rodrigo Bentancur (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ruslan Malinovskiy (Atalanta). tweede helft, minuut 80.
  19. Gele kaart voor Ruslan Malinovskiy van Atalanta tijdens tweede helft, minuut 79
  20. Ruslan Malinovskiy (Atalanta) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alex Sandro (Juventus). tweede helft, minuut 79.