Jason Denayer scoort voor Lyon maar valt daarna geblesseerd uit

  1. 44' - Verv. Jason Denayer door Damien Da Silva
  2. 41' - Doelpunt - Thiago Mendes (1 - 2)
  3. 36' - Own goal - Malo Gusto (1 - 1)
  4. 29' - Doelpunt - Jason Denayer (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Alberth Elis door Jimmy Briand
  2. 77' - Verv. Hwang Ui-Jo door M'Baye Niang
  3. 76' - Verv. Rémi Oudin door Javairô Dilrosun
  4. 76' - Verv. Jérôme Boateng door Maxence Caqueret
  5. 76' - Verv. Emerson Palmieri door Karl Toko Ekambi
  6. 70' - Verv. Tom Lacoux door Fransérgio
  7. 69' - Verv. Yacine Adli door Timothée Pembélé
  8. 66' - Verv. Xherdan Shaqiri door Moussa Dembélé
  9. 58' - Doelpunt - Alberth Elis (2 - 2)
  36'Malo Gusto1 - 1
  58'Alberth Elis2 - 2

  Het is (nog) niet het seizoen van Olympique Lyon. De Franse topclub kampeert al een poos in de middenmoot in de Ligue 1 en kon ook niet winnen op bezoek bij laagvlieger Bordeaux. Op de koop toe zag het Rode Duivel Jason Denayer, die al gescoord had, ook nog eens uitvallen.

  Lyon verloor vorige speeldag nog tegen Reims en hangt al een tijdje halverwege de stand te bengelen. Op bezoek bij laagvlieger Bordeaux was een zege dan ook bijna "obligatoire" voor de Franse topclub.

   

  Op het halfuur schonk Jason Denayer Lyon de openingstreffer. De Rode Duivel klom op een hoekschop hoger dan al de rest en liet de Bordeaux-doelman kansloos. 

   

  Een owngoal van Malo Gusto bracht Bordeaux echter al snel langszij, maar Thiago Mendes zorgde ervoor dat Lyon toch met een voorsprong de rust inging. 

   

  Vlak voor de pauze volgde toch nog een domper voor de bezoekers, toen sterkhouder Denayer geblesseerd naar de kant moest. De verdediger kon niet meer verder na een trap op zijn hiel. 

   

  Het werd nog helemaal een teleurstellende avond toen Bordeaux op het uur de gelijkmaker scoorde via Elis. Daar bleef het ook bij. Lyon staat na 17 speeldagen op een gedeelde tiende plek in de stand. Het heeft wel maar drie punten minder dan de vierde in de stand, Nice.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Stian Gregersen (Girondins de Bordeaux) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 94.
  3. M'Baye Niang (Girondins de Bordeaux) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger. tweede helft, minuut 94.
  4. Javairô Dilrosun neemt de hoekschop voor Girondins de Bordeaux. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 94.
  5. Redding van Anthony Lopes (Olympique Lyon), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 93.
  6. M'Baye Niang (Girondins de Bordeaux) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 93.
  7. Bruno Guimaraes (Olympique Lyon) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 92.
  8. Thiago Mendes (Olympique Lyon) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 91.
  9. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  10. Stian Gregersen (Girondins de Bordeaux) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Paquetá (Olympique Lyon). tweede helft, minuut 90.
  11. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Moussa Dembélé (Olympique Lyon) stond buitenspel. tweede helft, minuut 89.
  12. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Timothée Pembele (Girondins de Bordeaux) stond buitenspel. tweede helft, minuut 88.
  13. De poging wordt gered door Anthony Lopes (Olympique Lyon), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 88.
  14. M'Baye Niang (Girondins de Bordeaux) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 88.
  15. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Girondins de Bordeaux, Jimmy Briand erin, Alberth Elis eruit
  16. Karl Toko Ekambi (Olympique Lyon) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 86.
  17. Lucas Paquetá (Olympique Lyon) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 85.
  18. Ricardo Mangas (Girondins de Bordeaux) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Paquetá (Olympique Lyon). tweede helft, minuut 84.
  19. Jean Onana (Girondins de Bordeaux) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bruno Guimaraes (Olympique Lyon). tweede helft, minuut 83.
  20. M'Baye Niang (Girondins de Bordeaux) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bruno Guimaraes (Olympique Lyon). tweede helft, minuut 83.