Samuel Kalu (ex-Gent) zakt in elkaar tijdens Marseille - Bordeaux

  1. 41' - Doelpunt - Dimitri Payet (2 - 0)
  2. 34' - Doelpunt - Cengiz Ünder (1 - 0)
  3. 30' - Geel - Enock Kwateng
  4. 14' - Verv. Samuel Kalu door Rémi Oudin
  1. 90+2' - Geel - William Saliba
  2. 90' - Verv. Konrad De La Fuente door Álvaro González
  3. 88' - Rood - Leonardo Balerdi
  4. 85' - Verv. Issouf Sissokho door Rubén Pardo
  5. 85' - Verv. Hwang Ui-Jo door Sekou Mara
  6. 84' - Geel - Otavio
  7. 73' - Geel - Leonardo Balerdi
  8. 73' - Verv. Cengiz Ünder door Nemanja Radonjic
  9. 72' - Verv. Gerson door Valentin Rongier
  10. 68' - Verv. Toma Basic door Yacine Adli
  11. 65' - Verv. Mattéo Guendouzi door Darío Benedetto
  12. 57' - Doelpunt - Rémi Oudin (2 - 2)
  13. 51' - Doelpunt - Timothée Pembélé (2 - 1)
  34'goalCengiz Ünder1 - 0
  41'goalDimitri Payet2 - 0
  57'goalRémi Oudin2 - 2

  In minuut 6 werd het Stade Velodrome muisstil. Bordeaux-aanvaller Samuel Kalu (ex-Gent) zakte plots in elkaar op het veld. De Nigeriaan stond wel snel opnieuw recht en liep met een ijszak tegen het hoofd van het veld. Hij keerde zelfs terug tussen de lijnen, maar moest toch gewisseld worden.

  Het is altijd een akelig beeld: een speler die opeens in elkaar zakt op het veld. Zeker na de hartstilstand van Christian Eriksen op het EK gaan dan meteen alle alarmbellen af.

   

  Dat was ook het geval toen Samuel Kalu in de 6e minuut van Marseille - Bordeaux zonder aanleiding tegen de grond ging. Medici haastten zich met een brancard naar Kalu, terwijl spelers van beide ploegen de speler afschermden. De Nigeriaan kon gelukkig weer opstaan ​​en liep met de hulp van zijn teamgenoten van het veld.

  De ex-speler van KAA Gent kwam zowaar opnieuw tussen de lijnen, maar moest in de 14e minuut toch gewisseld worden. Vermoedelijk lag de hitte in Marseille - de temperatuur lag er boven de 30 graden - aan de oorzaak.

  Opvallend: het is niet de eerste keer dat Samuel Kalu in elkaar zakt. Twee jaar geleden overkwam de aanvaller hetzelfde tijdens de Afrika Cup in Egypte.

  De Nigeriaan werd onwel op training en moest toen met uitdrogingsverschijnselen opgenomen worden in het ziekenhuis. "Hij onderging de nodige medische onderzoeken na zijn hartstoornis tijdens de training", klonk het. "Hij had heel wat vocht verloren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Dimitri Payet neemt de hoekschop voor Olympique Marseille. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 94.
  3. Gele kaart voor William Saliba van Olympique Marseille tijdens tweede helft, minuut 92
  4. Vrije trap voor Girondins de Bordeaux. William Saliba (Olympique Marseille) hield Sekou Mara vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 92.
  5. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Olympique Marseille, Álvaro González erin, Konrad De La Fuente eruit
  7. Rode kaart voor Leonardo Balerdi van Olympique Marseille tijdens tweede helft, minuut 88
  8. Girondins de Bordeaux krijgt een vrije trap. Leonardo Balerdi (Olympique Marseille) haalde Sekou Mara onderuit. tweede helft, minuut 88.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Girondins de Bordeaux, Rubén Pardo erin, Issouf Sissokho eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Girondins de Bordeaux, Sekou Mara erin, Hwang Ui-Jo eruit
  11. Gele kaart voor Otavio van Girondins de Bordeaux tijdens tweede helft, minuut 84
  12. Vrije trap voor Olympique Marseille. Otavio (Girondins de Bordeaux) hield Dimitri Payet vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 84.
  13. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Nemanja Radonjic (Olympique Marseille) stond buitenspel. tweede helft, minuut 82.
  14. Darío Benedetto (Olympique Marseille) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 81.
  15. Issouf Sissokho (Girondins de Bordeaux) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Boubacar Kamara (Olympique Marseille). tweede helft, minuut 80.
  16. Boubacar Kamara (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gideon Mensah (Girondins de Bordeaux). tweede helft, minuut 79.
  17. Valentin Rongier (Olympique Marseille) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 75.
  18. Gele kaart voor Leonardo Balerdi van Olympique Marseille tijdens tweede helft, minuut 73
  19. Leonardo Balerdi (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hwang Ui-Jo (Girondins de Bordeaux). tweede helft, minuut 73.
  20. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Olympique Marseille, Nemanja Radonjic erin, Cengiz Ünder eruit