5 goals in 18 minuten: PSG blijft in spoor Lille na waanzinnig slot

  1. 90+5' - Doelpunt - Mauro Icardi (3 - 2)
  2. 90+2' - Doelpunt - Romain Hamouma (2 - 2)
  3. 89' - Verv. Miguel Trauco door Charles Abi
  4. 87' - Doelpunt strafschop - Kylian Mbappé (2 - 1)
  5. 85' - Geel - Presnel Kimpembe
  6. 79' - Doelpunt - Kylian Mbappé (1 - 1)
  7. 78' - Doelpunt - Denis Bouanga (0 - 1)
  8. 77' - Verv. Alessandro Florenzi door Colin Dagba
  9. 68' - Verv. Wahbi Khazri door Adil Aouchiche
  10. 68' - Verv. Moise Kean door Mauro Icardi
  11. 67' - Verv. Rafinha door Marco Verratti
  12. 67' - Verv. Pablo Sarabia door Ángel Di María
  13. 57' - Geel - Yvan Neyou
  14. 56' - Verv. Mathieu Debuchy door Aimen Moueffek
  78'goalDenis Bouanga0 - 1
  79'goalKylian Mbappé1 - 1
  87'penalty goalKylian Mbappé2 - 1
  90+2'goalRomain Hamouma2 - 2
  90+5'goalMauro Icardi3 - 2

  Gekker worden slotfases niet. PSG sluipt dichter bij Lille na een felbevochten zege tegen Saint-Étienne. Na een rollercoaster-einde met 5 goals in 18 minuten trokken de Parijzenaars aan het langste eind: 3-2. 

  Drie punten zijn er één geworden. Na het gelijkspel van Lille vrijdagavond tegen Montpellier heeft PSG optimaal geprofiteerd. Al zag dat er lange tijd anders uit. De jongens van Mauricio Pochettino - zonder de geschorste Neymar - slaagden er lange tijd niet in om de weg naar doel te vinden.

  Integendeel. Het was Denis Bouanga die als eerste raak trof voor de bezoekers. Al bracht Kylian Mbappé amper 1 minuut later de bordjes alweer op gelijke hoogte. 3 minuten voor tijd leek de Franse sneltrein de zege ook definitief over de streep te trekken. Vanaf elf meter schoot de spits zijn 35e doelpunt van dit seizoen binnen.

  Alleen gaf Saint-Étienne - al een hele middag gevaarlijk op de counter - zich niet zomaar gewonnen. In minuut 92 lukte Romain Hamouma de 2-2. Een nachtmerrie voor de titelkansen van PSG. 

   

  Maar met de allerlaatste kans van de wedstrijd maakte Mauro Icardi alsnog de winnende treffer voor de titelverdediger. Met nog 5 matchen op het programma bedraagt de kloof tussen Lille en PSG amper één punt. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. Ángel Di María (Paris Saint-Germain) schildert een voorzet op het hoofd van Mauro Icardi en die kopt de 3 - 2 tegen het net. tweede helft, minuut 95.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Mauro Icardi van Paris Saint-Germain. 3, 2.
  4. Pech voor Paris Saint-Germain, want het schot van Ángel Di María strandt op de paal. tweede helft, minuut 94.
  5. Bij Paris Saint-Germain wordt de hoekschop genomen door Ángel Di María. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 94.
  6. Aimen Moueffek (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ángel Di María (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 93.
  7. Romain Hamouma (AS Saint-Etienne) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken. tweede helft, minuut 92.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Romain Hamouma van AS Saint-Etienne. 2, 2.
  9. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij AS Saint-Etienne, Charles Abi erin, Miguel Trauco eruit
  11. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) legt de bal op de stip en zet de strafschop om. tweede helft, minuut 87.
  12. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 87 door Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. 2, 1.
  13. Fout van Etienne Green (AS Saint-Etienne). Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) werd afgestopt. tweede helft, minuut 86.
  14. Adil Aouchiche (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ander Herrera (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 86.
  15. Gele kaart voor Presnel Kimpembe van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 85
  16. Adil Aouchiche (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Danilo Pereira (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 84.
  17. Arnaud Nordin (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 84.
  18. Vrije trap voor Paris Saint-Germain. Adil Aouchiche (AS Saint-Etienne) hield Ander Herrera vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 84.
  19. Aimen Moueffek (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marco Verratti (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 80.
  20. Kylian Mbappé kan scoren voor Paris Saint-Germain. De assist komt op naam van Ander Herrera. tweede helft, minuut 79.