Een, twee, drie, vier… Jesus steelt de show bij City tegen Watford (video)

  1. 43' - Geel - João Cancelo
  2. 34' - Doelpunt - Rodri (3 - 1)
  3. 28' - Doelpunt - Hassane Kamara (2 - 1)
  4. 23' - Doelpunt - Gabriel Jesus (2 - 0)
  5. 4' - Doelpunt - Gabriel Jesus (1 - 0)
  1. 75' - Verv. Imran Louza door Edo Kayembe
  2. 71' - Verv. Rodri door Riyad Mahrez
  3. 69' - Verv. Ismaïla Sarr door João Pedro
  4. 69' - Verv. Samir door Craig Cathcart
  5. 63' - Verv. Aymeric Laporte door Nathan Aké
  6. 57' - Verv. Kevin De Bruyne door Ilkay Gündogan
  7. 53' - Doelpunt - Gabriel Jesus (5 - 1)
  8. 49' - Doelpunt strafschop - Gabriel Jesus (4 - 1)
  4'goalGabriel Jesus1 - 0
  23'goalGabriel Jesus2 - 0
  28'goalHassane Kamara2 - 1
  34'goal Rodri3 - 1
  49'penalty goalGabriel Jesus4 - 1
  53'goalGabriel Jesus5 - 1

  Een dag voor de Merseyside derby tussen Liverpool en Everton op zondag heeft Manchester City een makkelijke zege geboekt tegen Watford, de voorlaatste in de Premier League. Een belangrijke zege voor City, dat de druk op Liverpool maximaal opdrijft. Kevin De Bruyne pakte alweer uit met een fantastische assist.

  Ondanks het grote belang om geen punten te laten liggen, zette Pep Guardiola enkele basisspelers op de bank: Silva, Mahrez en Foden bijvoorbeeld. Kevin De Bruyne begon wel in de basis.

   

  Ook met die alternatieve onderdelen draaide de machine bij City vlot tegen een zwakke tegenstander. Vooral Gabriel Jesus – wiens naam in verband wordt gebracht met een transfer – vond het een dag om zichzelf in de kijker te spelen. 

   

  De Braziliaan zou uiteindelijk vier keer scoren. De eerste keer al na vier minuten, de tweede na een fantastische voorzet van De Bruyne (zie video).

   

  Een tegengoal van Kamara zorgde een paar minuten voor het gevoel dat het misschien nog spannend kon worden, maar een doelpunt tussendoor van Rodri zorgde voor een geruststellende 3-1-ruststand.

   

  Meteen na de pauze versierde Jesus een penalty, die hij vol zelfvertrouwen in doel trapte: 4-1. En dan was het nog niet helemaal afgelopen. Opnieuw De Bruyne serveerde Jesus een doelpunt. 5-1 was een feit voor het uur verstreken was.

   

  De Bruyne werd kort daarna gewisseld. Mogelijk omdat hij een trap kreeg net voor Rodri de 3-1 maakte, maar hopelijk is er geen schade bij de Rode Duivel.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Jack Grealish (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  3. Oleksandr Zinchenko (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op João Pedro (Watford). tweede helft, minuut 92.
  4. Riyad Mahrez (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 90.
  5. De poging wordt gered door Ben Foster (Watford). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 87.
  6. Jack Grealish (Manchester City) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 87.
  7. João Cancelo (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 86.
  8. João Pedro (Watford) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 85.
  9. Bij Watford wordt de hoekschop genomen door Emmanuel Dennis. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 85.
  10. Riyad Mahrez (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tom Cleverley (Watford). tweede helft, minuut 84.
  11. Watford krijgt een vrije trap. Oleksandr Zinchenko (Manchester City) haalde Jeremy Ngakia onderuit. tweede helft, minuut 82.
  12. Tom Cleverley (Watford) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jack Grealish (Manchester City). tweede helft, minuut 76.
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Watford, Edo Kayembe erin, Imran Louza eruit
  14. Fernandinho (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tom Cleverley (Watford). tweede helft, minuut 75.
  15. Riyad Mahrez neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 73.
  16. Gabriel Jesus (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 73.
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Rodri eruit
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Watford, João Pedro erin, Ismaïla Sarr eruit
  19. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Watford, Craig Cathcart erin, Samir eruit
  20. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Imran Louza (Watford), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 66.