• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mourinho gunt Guardiola geen feestje voor zijn contractverlenging

  1. 42' - Geel - Moussa Sissoko
  2. 5' - Doelpunt - Son Heung-Min (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Harry Kane
  2. 88' - Geel - Ferrán Torres
  3. 87' - Geel - Rúben Dias
  4. 81' - Verv. Toby Alderweireld door Joe Rodon
  5. 73' - Verv. Steven Bergwijn door Lucas Moura
  6. 72' - Verv. Bernardo Silva door Phil Foden
  7. 72' - Verv. Riyad Mahrez door Raheem Sterling
  8. 65' - Doelpunt - Giovani Lo Celso (2 - 0)
  9. 65' - Verv. Tanguy N'Dombele door Giovani Lo Celso

  Tottenham heeft Manchester City al het zoveelste puntenverlies dit seizoen aangesmeerd. Son maakte een snelle goal voor de Londenaars en daarna ging de deur dicht. Na de tweede goal van invaller Lo Celso gingen de kopjes van de bezoekers definitief naar beneden. Dankzij de driepunter is Tottenham nu alleen leider.

  Son is aan een beresterk seizoen bezig en dat bewees hij opnieuw tegen Manchester City. Na een uitstekende lange bal van N'Dombele kon de Zuid-Koreaan al na 5 minuten zijn 9e goal van het seizoen maakte. Hij stuurde de bal door de benen van Ederson.

   

  En dan weet je wat Mourinho en Tottenham zullen doen. Manchester City eiste de bal op, maar vond geen gaten in de defensie van de Londenaars. Op het halfuur lukte het een keertje wel voor Laporte, maar de VAR had handspel gezien van assistgever Jesus. Ook Tottenham zag voor de pauze een goal afgekeurd worden. Kane stond duidelijk buitenspel.

   

  Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld identiek. De Bruyne probeerde wel, maar het lukte niet. En na een nieuwe meesterzet van Mourinho was het helemaal over en out. Hij bracht Lo Celso tussen de lijnen en amper 35 seconden later trof die raak. De zege en de leidersplaats waren binnen. 

   

  Er was wel nog een minpuntje voor Tottenham: Toby Alderweireld viel tien minuten voor tijd uit. De Rode Duivel tastte naar zijn lies. City is ondertussen weggezakt naar plaats 10.

  Son zette Tottenham al heel snel op rozen

  Een invalbeurt om van te dromen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: 2-0. Mourinho gunt Guardiola geen feest voor zijn contractverlenging. Son en Lo Celso trekken de drie punten over de streep. Tottenham is de nieuwe leider. .
  3. tweede helft, minuut 90. Lloris redt. En De Bruyne doet het uitstekend. Hij legt de bal aan de tweede paal. Daar kan een van zijn ploegmaats ook koppen, maar Lloris staat pal. .
  4. Gele kaart voor Harry Kane van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 90. Dean is nu kwistig met zijn gele kaarten. Ook Harry Kane krijgt er nu eentje. De Bruyne kan zo nog eens een vrijschop nemen.  .
  6. Gele kaart voor Ferrán Torres van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 88
  7. Gele kaart voor Rúben Dias van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 87. Het slot van de partij is niet meer zo aantrekkelijk. Er wordt vooral gebikkeld. .
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Joe Rodon erin, Toby Alderweireld eruit
  10. Blessure Alderweireld. Alderweireld ligt languit op de grasmat. Dat ziet er niet goed uit. Er komt een verzorger het veld op. Wat is er aan de hand met de Rode Duivel? Hij tast naar zijn lies en moet het terrein verlaten. . tweede helft, minuut 80.
  11. tweede helft, minuut 78. Alderweireld blokt een poging van Jesus af. De Londense muur staat nog niet op instorten. .
  12. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Lucas Moura erin, Steven Bergwijn eruit
  13. tweede helft, minuut 72. Zal Sterling nog het verschil kunnen maken voor City? Ook Foden staat nu tussen de lijnen. Ze hebben nog twintig minuten. .
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Bernardo Silva eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Manchester City, Raheem Sterling erin, Riyad Mahrez eruit
  16. tweede helft, minuut 67.