SV Darmstadt 98RB Leipzig
Harm Osmers
Merck-Stadion am Böllenfalltor
17810

Loïs Openda bezorgt Leipzig felbevochten zege met goal na 44 seconden (!) en late treffer

za 21 oktober 2023 17:28

Loïs Openda heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor RB Leipzig. Op het veld van middenmoter Darmstadt opende de Rode Duivel al na 44 seconden de score. In het slot besliste de aalvlugge spits de wedstrijd. Goed voor zijn 6e goal in de Bundesliga en 3 kostbare punten voor zijn werkgever.

Nog voor alle fans hun zitje hadden gevonden, prikte Loïs Openda zijn eerste doelpunt van de middag tegen de touwen. De spits glipte in de ruimte van de rug van zijn verdediger en werkte knap af.

Wanneer Emil Forsberg – afgelopen maandag nog tegenstander van de Duivels met Zweden – een vrije trap in doel schilderde, leek RB Leipzig klaar om lekker achterover te leunen.

Tot Darmstadt zijn weerbarstigheid beloond zag op het halfuur met een penalty. De thuisploeg duwde na rust door en kwam gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker.

Gelukkig voor de bezoekers konden ze opnieuw rekenen op hun goaltjesdief. Openda strafte matig wegwerken af met zijn 6e goal van het seizoen.

Met een brede glimlach en drie punten op zak verliet de Rode Duivel het veld, hij lijkt klaar voor zijn optreden in de Champions League woensdag.

Fase per faselaatste update: 9 maanden geleden

90+7'
Marvin Mehlem (SV Darmstadt 98) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+4'
Tobias Kempe neemt de hoekschop voor SV Darmstadt 98. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'
Fabian Schnellhardt (SV Darmstadt 98) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Tobias Kempe (SV Darmstadt 98), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
De ref fluit voor een fout, Fraser Hornby (SV Darmstadt 98) heeft hands gemaakt.
90+1'
David Raum (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mathias Honsak (SV Darmstadt 98).
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Mohamed Simakan (RB Leipzig) stond buitenspel.
89'
Mathias Honsak (SV Darmstadt 98) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Christoph Baumgartner (RB Leipzig).
89'
Marcel Schuhen (SV Darmstadt 98) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
89'
Timo Werner (RB Leipzig) haalt uit...
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Mathias Honsak (SV Darmstadt 98) stond buitenspel.
84'
84'
Tobias Kempe (SV Darmstadt 98) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
82'
Dani Olmo (RB Leipzig) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
81'
RB Leipzig krijgt een vrije trap. Klaus Gjasula (SV Darmstadt 98) haalde Christoph Baumgartner onderuit.