Bundesliga - speeldag 13 - 19/12/20 - 15:32
Fabian Klos
0 - 1
Fabian Klos
53'

Huub Stevens heeft niet meteen voor een kentering kunnen zorgen als interim-coach van zijn geliefde Schalke 04. In het levensbelangrijke degradatieduel met Bielefeld verloor de thuisploeg met 0-1. Fabian Klos was de matchwinnaar voor de bezoekers.

Schalke heeft al sinds januari niet meer gewonnen en prijkt op een troosteloze laatste plaats in de Bundesliga. De aanstelling van clubicoon Huub Stevens als interim-coach en de komst van collega-degradatiekandidaat Bielefeld moesten zaterdagmiddag voor een kantelpunt zorgen.

Maar Stevens bleek geen wonderdokter, al leek hij in de 1e helft wel over een konijnenpoot te beschikken. Een goal van Cordova werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel en de Venezolaan mikte wat later ook nog op de paal.

Stevens' konijnenpoot bleef tijdens de rust wellicht in de kleedkamer, want in de 2e helft was het geluk van de thuisploeg opgebruikt. Bielefeld-keeper Ortega voorkwam een owngoal van Brunner en aan de overkant was Schalke de klos. Letterlijk, want Fabian Klos kopte de 0-1 binnen.

De thuisploeg had nog zo'n 40 minuten om te reageren, maar slaagde er niet in zichzelf uit het moeras te trekken. De beste kans was zelfs nog voor de bezoekers. Cordova jaste de bal onbesuisd over.

4 op 39 dus voor het geplaagde Schalke, Bielefeld schuift wat dichter naar een veilige plaats.

Bielefeld had genoeg aan één doelpunt.

90+6'
90+6'
Salif Sané (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mike van der Hoorn (Arminia Bielefeld).
90+5'
FC Schalke 04 krijgt een vrije trap. Fabian Kunze (Arminia Bielefeld) haalde Steven Skrzybski onderuit.
90+2'
Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ozan Kabak (FC Schalke 04).
90+1'
Benito Raman (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ritsu Doan (Arminia Bielefeld).
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'
90'
Benito Raman (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sven Schipplock (Arminia Bielefeld).
88'
86'
86'
Ritsu Doan (Arminia Bielefeld) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Amine Harit (FC Schalke 04).
85'
84'
Amine Harit (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ritsu Doan (Arminia Bielefeld).
84'
Suat Serdar (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ritsu Doan (Arminia Bielefeld).