Spanje zet Marokko opzij in het slot.

Marokko geeft voorsprong uit handen en ziet Spanje nog finaleplek pakken in olympisch voetbaltoernooi

ma 5 augustus 2024 20:07
  1. 37' - Doelpunt strafschop - Soufiane Rahimi (1 - 0)
  2. 38' - Geel - Arnau Tenas
  3. 38' - Geel - Soufiane Rahimi
  1. 62' - Verv. Juan Miranda door Miguel Gutiérrez
  2. 62' - Verv. Pablo Barrios door Adrián Bernabé
  3. 62' - Verv. Marc Pubill door Juanlu Sánchez
  4. 67' - Doelpunt - Fermín López (1 - 1)
  5. 68' - Geel - Fermín López
  6. 73' - Geel - Adrián Bernabé
  7. 77' - Geel - Amir Richardson
  8. 86' - Doelpunt - Juanlu Sánchez (1 - 2)
  9. 89' - Verv. Fermín López door Beñat Turrientes
  10. 89' - Verv. Mehdi Boukamir door El Mehdi Maouhoub
  11. 90+2' - Verv. Álex Baena door Samuel Omorodion
Olympische Spelen-mannen - speeldag 1 - 05/08/24 - 18:00
37'
Soufiane Rahimi
37'
1 - 0
67'
Fermín López
1 - 1
67'
86'
Juanlu Sánchez
1 - 2
86'

De Spaanse voetbalmannen hebben zich geplaatst voor de finale van de Olympische Spelen. Marokko ging voor de bijl in de halve finales met 1-2. Voor rust maakte Rahimi nog de openingstreffer vanop de stip, maar een vrij efficiënt Spanje deed Marokko de das om. Fermin Lopez blonk uit met een goal en een assist.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Geen spektakel, wel een goal

Marokko (4-0 tegen VS) en Spanje (3-0 tegen Japan) kwamen met vertrouwen uit de kwartfinales. Dat beloofde een fijne partij tussen de twee beloftenteams, met enkele profs.

Spanje begon het best aan de partij, maar Fermin Lopez miste enkele kansen. De openingsgoal viel aan de andere kant. Pablo Barrios gaf een penalty weg.

Soufiane Rahimi liet die kans niet liggen. Hard en koelbloedig trapte hij binnen. Spanje stond met de rug tegen de muur.

De 12(!) minuten toegevoegde tijd in de eerste helft leverden niks meer op. Dan maar op naar de tweede helft, maar de Spanjaarden waren onmondig.

Marokko duwt niet vol door

Plots was het dan wel raak, halfweg de tweede helft. Fermin Lopez profiteerde van een korte vertwijfeling achterin en maakte er netjes 1-1.

Alles was opnieuw te herdoen. Na die gelijkmaker vond Marokko weer vaker de weg naar de Spaanse zestien. Hun kansen misten wel richting.

Maar het was Spanje dat de winnende treffer kon maken,  5 minuten voor het einde. Fermin Lopez vond invaller Juanlu Sanchez, die volledig vrij kon schieten. Hij mikte de bal perfect in de linkeronderhoek.

Marokko stond nog op het gaspedaal voor een slotoffensief, maar de 2-2 bleef uit. Zo mag Spanje naar de finale. Daarin wacht Frankrijk of Egypte.

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden