FrankrijkVerenigde Staten
Yael Falcón Pérez
Orange Vélodrome
48721

Gastland Frankrijk blaast VS weg in tweede helft en start toernooi met duidelijke 3-0-zege

wo 24 juli 2024 22:58
  1. 18' - Geel - Kiliann Sildillia
  2. 38' - Geel - Kevin Paredes
  1. 62' - Doelpunt - Alexandre Lacazette (1 - 0)
  2. 70' - Doelpunt - Michael Olise (2 - 0)
Olympische Spelen-mannen - speeldag 1 - 24/07/24 - 21:02
62'
Alexandre Lacazette
62'
1 - 0
70'
Michael Olise
70'
2 - 0
86'
Loïc Badé
86'
Loïc Badé
3 - 0

Frankrijk is met een vlotte zege aan de Olympische Spelen in eigen land begonnen. Aan de rust stond het nog 0-0, maar in helft twee walsten de troepen van Thierry Henry over de Verenigde Staten. Ervaren rot en kapitein Alexandre Lacazette was met een goal en een assist de matchwinnaar.

Op dag één van het olympische voetbaltoernooi mocht Frankrijk meteen bewijzen dat het zal meebikkelen om de hoofdvogel. De Verenigde Staten moesten in Marseille opzij worden gezet.

Maar in de eerste helft bleek die opdracht niet al te simpel. De partij ging goed op en af, scoren lukte daarentegen aan geen van beide kanten.

Na de rust waren het de Amerikanen die de eerste keer écht konden dreigen. Djordje Mihailovic poeierde het leer van buiten de 16 vol op de lat.

Dat kan ik nog net iets beter, dacht Alexandre Lacazette op het uur. De Franse kapitein draaide vlot weg van zijn man en koos met een harde schuiver vanop zo'n 20 meter het verste zijnet uit: 1-0 voor het gastland.

Nog geen 10 minuten later werd datzelfde zijnet alweer getorpedeerd. Lacazette legde rond de 16 af voor Michael Olise, die bewees waarom FC Bayern München hem deze zomer wegplukte bij Crystal Palace.

De winger krulde de bal fraai in de verste hoek. Met een dubbele voorsprong was de wedstrijd gespeeld.

Kort voor affluiten maakte Loic Bade er op hoekschop wel nog 3-0 van. Zo begint Frankrijk met een ruime zege aan zijn toernooi. Zaterdag wacht tegen Guinee al een nieuwe test.

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 maand geleden