3. Schotland 9 5 1 3 +9 16
4. Hongarije 9 4 1 4 +3 13
5. Kazachstan 9 2 0 7 -12 6
6. Malta 9 0 0 9 -25 0

Slovakije is als gastland van het EK U21 in 2025 al zeker van deelname. De groepswinaars van de 9 poules plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde, samen met de beste drie nummers 2 uit elke groep. De overige zes nummers 2 spelen in play-offs om de resterende 3 EK-tickets.

Belgische beloften halen opgelucht adem: ondanks nederlaag in belangrijk duel mogen ze toch naar EK-barrages

di 15 oktober 2024 19:42
Kwalificaties EK U21: België - Hongarije

Door het oog van de naald. De Belgische beloften hebben vanavond hun belangrijke duel tegen Hongarije verloren, maar mogen zich toch opmaken voor de EK-barrages. Schotland kon bij winst nog over België naar de tweede plek wippen, maar zij gingen onderuit in Kazachstan. België maakt zo nog kans op een plek op het EK U21.

Een feestavond is het niet geworden, maar de Belgische beloften mogen zich wel opmaken voor de EK-barrages.

In hun laatste groepswedstrijd tegen Hongarije hadden de jonge Duivels nochtans genoeg aan een punt. Uiteindelijk moesten ze rekenen op steun uit Kazachstan.

Want ex-Genk-spits Nemeth knalde de Hongaren al na 9 minuten op voorsprong vanaf de stip na een lichte fout van Lammens. De Belgen kregen lange tijd geen reactie bijeen gevoetbald, tot kort voor rust de motor toch begon aan te slaan.

Van Den Bosch jaagde de bal over op corner, ook de poging van Stassin leverde geen goal op. Na de rust werd de druk van de Belgen alleen maar groter. Het regende de ene kans na de andere.

Het enige probleem: de bal wilde er vandaag écht niet in. Toen Stassin in minuut 95 ook nog de paal trof, moesten de Duivels zich definitief neerleggen bij een pijnlijk verlies.

Waren de kansen op het EK U21 zo gaan vliegen? Nee, gelukkig niet. De Schotten beten in Kazachstan hun tanden stuk op de thuisploeg en lieten het zo na om nog over België te springen naar plek 2.

De jonge Duivels mogen zo toch mee in de loting voor de barrages. Die vindt donderdag plaats.

België - Hongarijelaatste update: 25 minuten geleden

19:52

Einde!

De Belgische beloften vinden geen gelijkmaker meer, maar mogen toch opgelucht ademhalen: door de nederlaag van Schotland blijven ze op plek 2 en mogen ze zich opmaken voor de EK-barrages!

19:51

Stassin nog op de paal!

Bijna kregen de Belgen toch nog hun verdiende gelijkmaker! Stassin krijgt ruimte om te koppen aan de verste paal, zijn poging strandt op de staak.

19:48

Vermant kan knikken vanaf de penaltystip, maar snelheid krijgt hij niet achter zijn poging.

19:47

De bezoekers laten de wedstrijd stilaan doodbloeden. Zit er nog iets in de tank bij de jonge Duivels?

19:45

Toch nog spanning? Schotland slaat terug en klimt op 3-2 in Kazakhstan. Nog iets minder dan 5 minuten te gaan op beide velden.

19:41

Plaatsbal Olaigbe

Hegyi wil zich écht niet laten kennen vanavond. Op een geweldige plaatsbal van Olaigbe pakt hij uit met een knappe redding. De 0-1 blijft nog wat langer staan.

19:38

Laatste wissel

Karetsas is de vijfde frisse kracht bij de Belgen. Hij krijgt nog iets minder dan 10 minuten om het verschil te maken.

19:38

De Hongaren laten zich op 10 minuten van het einde voor het eerst in deze tweede helft nog eens zien. Vermant keert helemaal terug om het gevaar te keren.

19:34

Is de kwalificatie binnen? Kazakhstan heeft er net 3-1 van gemaakt. De 10 Schotten moeten in het slotkwartier dus nog 3 keer scoren.

19:31

Verdedigers vol overgave

De Hongaarse verdedigers blijven zich smijten voor alles wat beweegt. Ook een pegel van Olaigbe geraakt niet voorbij de defensie.

19:29

Romeo Vermant is de volgende joker van Swerts. Zijn neus voor goals kan in de laatste 20 minuten van pas komen. Matazo staat zijn plaats af.

19:26

Oef, de beloften kunnen weer iets vrijer ademen. Kazakhstan heeft er 2-1 van gemaakt, Schotland moet verder met 10. België is voorlopig dus weer geplaatst voor de barrages, zelfs met een nederlaag.

19:24

Een teen tekort!

Van Den Bosch vindt Siquet op de achterlijn, de rechtsachter trekt in één tijd messcherp voor. Stassin komt een teen tekort om binnen te werken. Opnieuw een serieuze mogelijkheid voor de Belgen.

19:23

Schotland heeft er 1-1 van gemaakt in Kazakhstan, waardoor het allemaal weer wat spannender wordt. Als de Schotten er nog 1-2 van maken, grijpen de Belgen virtueel naast het EK.

19:20

Olaigbe en Stroeykens worden de wei ingestuurd. Tekenen zij voor die belangrijke gelijkmaker? Steuckers en Sandra zijn de mannen die plaats ruimen.

19:20
19:16

Nee, het wil maar niet lukken. Steuckers krijgt opnieuw een dot van een kans, maar net als eerder in de tweede helft staat er nog een verdediger in de baan van het schot. De 1-1 hangt in de lucht.

19:14

Het blijft schoten regenen

Nieuwe minuut, nieuwe kans! Matazo probeert het deze keer zelf van ver, zijn snoeiharde schot wordt in corner gezweefd door de Hongaarse goalie.