2. België 3 4
3. Finland 3 4
4. Duitsland 3 2

De winnaar speelt in de zomer het EK in Slovakije.

Domper voor Belgische U19: geen EK voor talentvolle generatie na nederlaag tegen Italië

di 29 maart 2022 18:20

Geen dubbelslag voor de Belgische nationale jeugdploegen. In tegenstelling tot de U17 is de talentvolle ploeg van bondscoach Wesley Sonck er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het EK. De jonge Duivels gingen met 0-2 onderuit tegen Italië.

De match tegen Italië die de jonge Duivels moésten winnen, draaide uit op een ontgoocheling. Voor de Squadra opende Gnonto al na 9 minuten de scoren, Casadei verdubbelde op slag van rust.

De ploeg van Wesley Sonck - met onder meer Oyen, Sandra en Lavia - aan de aftrap moest hopen op een mirakel in de tweede helft. Tegen Duitsland lukte het om een dubbele achterstand goed te maken, maar tegen Italië niet.

Geen EK voor de U19, die met 4 op 9 tweede eindigen. Alleen de eerste plek volstond voor de kwalificatie.

Domper voor de Belgische U19. De talentvolle generatie heeft zich niet kunnen plaatsen voor het EK van komende zomer. De match tegen Italië die de jonge Duivels moésten winnen, draaide uit op een ontgoocheling. Voor de Squadra opende Gnonto al na 9 minuten de scoren, Casadei verdubbelde op slag van rust.

Geen EK voor de U19.

26/03/22
12:06

Belgen sprokkelen laat punt tegen Duitsland

De Belgische U19 hebben in hun tweede wedstrijd in de eliteronde 2-2 gelijkgespeeld tegen Duitsland.

De Duitsers kwamen op een 0-2-voorsprong dankzij twee goals van Mainz-speler Ben Bobzien. Een Belgische nederlaag leek in de maak, maar het venijn zat in de staart voor Duitsland.

De jonge Belgen scoorden nog twee keer in een stevig slotoffensief. Luca Oyen (Genk) tekende 5 minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer door de rebound binnen te duwen na een poging van Sandra (Club Brugge). Enkele minuten later kopte Lynnt Audoor (Club Brugge) de 2-2 nog op het bord.

Woensdag won het team van Wesley Sonck al met 3-1 van Finland. In de stand leidt België met 4 punten. Duitsland volgt met 2 punten, voor Italië (1) en Finland (0). Enkel de groepswinnaar plaatst zich voor het EK. Later op de dag speelt Italië tegen Finland. Dinsdag nemen de jonge Duivels het op tegen Italië.

12:05
23/03/22
19:52

Opdracht volbracht tegen Finland

De U19 wisten dat ze, met ook nog Duitsland en Italië in de groep en met enkel groepswinst die naar het EK leidt, absoluut moesten winnen tegen Finland. Na 20 minuten stond er al 0-2 op het bord, na een heerlijke krul van PSV-talent Johan Bakayoko en een penalty van Anderlecht-speler Mario Stroeykens.

Genk-goudhaantje Luca Oyen zette op het uur de 0-3 op het bord. De late tegentreffer van Finland was de enige dissonant voor de jongens van bondscoach Wesley Sonck.

Zaterdag wordt het andere koffie: dan is Duitsland (dat 2-2 speelde tegen Italië) de tegenstander.

19:50
14:54

De nationale ploeg voor -19-jarigen staat voor een zware opdracht. Het team van Wesley Sonck probeert zich te plaatsen voor het EK ten koste van Duitsland, Italië en Finland.

Of dat lukt, ziet u op deze pagina. Vanavond openen de jonge Duivels tegen Finland. De komende dagen volgen Duitsland (zaterdag) en Italië (dinsdag).

Enkel de winnaar stoot door naar de eindronde.