Ga naar de inhoud
Mount in duel met Gilmour, die positief testte op corona.

EK kort: Chilwell en Mount opnieuw in Engelse selectie, al 300 Finse fans positief

 ma 28 juni 2021 18:51

Het EK voetbal bezorgde de voetballiefhebber vandaag een verrassing van jewelste. Frankrijk, topfavoriet en wereldkampioen, is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales. Tegen Zwitserland liep het mis na strafschoppen. Spanje kon zich wel plaatsen na een spektakelstuk tegen Zwitserland. Alle andere EK-nieuwtjes bundelden we hieronder.

Fase per fase

21:03

Eurocommissaris: "Risico om halve finales en finale te organiseren op Wembley"

De UEFA moet goed afwegen of het een goed idee is om de halve finales en de finale van het Ek voetbal te organiseren in het Wembley-stadion in Londen, net nu in Engeland de bewegingsvrijheid van de inwoners weer ingeperkt wordt door de coronapandemie. Dat zei een van de ondervoorzitters van de Europese Commissie vandaag.


"Het is geen beslissing die de Commissie zal nemen. Ze komt toe aan UEFA. Maar ik wil mijn twijfels uiten over de mogelijkheid om de halve finales en de finale van het EK te organiseren op Wembley, in een vol stadion, terwijl Groot-Brittannië de verplaatsingen van zijn burgers naar de EU inperkt", aldus Margaritis Schinas, de Griekse ondervoorzitter van de Europese Commissie.


"Ik denk dat de UEFA er goed aan zou doen om de beslissing zorgvuldig te analyseren. Het is geen onschuldige beslissing. Ze moet welbewust genomen worden."

21:02

Geen halve finales en finale op Wembley?

19:22

Chilwell en Mount keren terug bij Engeland

Ben Chilwell en Mason Mount maken vanaf middernacht opnieuw deel uit van de Engelse EK-selectie. De twee spelers zaten in quarantaine nadat ze in te nauw contact waren gekomen met Schotland-speler Billy Gilmour, die positief testte op corona, tijdens hun onderlinge confrontatie.

19:12

Harry Kane en Manuel Neuer, de aanvoerders van Engeland en Duitsland, zullen morgen allebei een aanvoerdersband dragen in de regenboogkleuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:49

300 Finse fans raakten besmet met het coronavirus in Sint-Petersburg

Uiteindelijk hebben bijna 300 Finse voetbalsupporters bij hun terugkeer uit Sint-Petersburg, na het duel tegen de Rode Duivels vorige week maandag, positief getest op COVID-19. Dat laten de Finse gezondheidsautoriteiten weten.


Vorige week donderdag was er nog sprake van 86 besmettingen.

18:14

Ousmane Dembélé met succes geopereerd

Ousmane Dembélé is succesvol geopereerd aan zijn rechterknie. De Franse winger van FC Barcelona ging in Finland onder het mes en zal vier maanden out zijn. 


Hij viel uit tegen Finland en meteen was duidelijk dat er veel schade is. 

18:11
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:27

Gündogan en Rüdiger keren terug uit blessure

17:20

Gündogan en Rüdiger trainen, halen ze Engeland?

Goed nieuws voor de Duitse bondscoach Joachim Löw in aanloop naar de kraker van morgen tegen Engeland. Verdediger Antonio Rüdiger en middenvelder Ilkay Gündogan, die zondag de training moesten laten schieten, keerden maandag terug op het oefenveld.


"Ilkay deed nog niet helemaal mee", zei Löw kort voor vertrek naar Londen. "Hij heeft een hersenkneuzing aan een kant. We moeten nog bekijken hoe de blessure zich ontwikkelt. Je moet hiermee een beetje voorzichtig zijn." 


Voor Rüdiger verwacht de Duitse T1 minder problemen. "Als er tot morgen niets gebeurt, denk ik dat hij inzetbaar zal zijn."

17:15

Oleksandr 'de zeehond' Zinchenko laat de bal op zijn hoofd rusten

17:05

Zonnecrème voor Havertz en tikjes op de oren voor Gnabry