Een stunt van jewelste! Zwitserland krijgt favoriet Frankrijk op de knieën na strafschoppen

  1. 32' - Geel - Nico Elvedi
  2. 30' - Geel - Raphaël Varane
  3. 15' - Doelpunt - Haris Seferovic (0 - 1)
  1. 90' - Doelpunt - Mario Gavranovic (3 - 3)
  2. 88' - Geel - Kingsley Coman
  3. 88' - Verv. Antoine Griezmann door Moussa Sissoko
  4. 87' - Verv. Ricardo Rodríguez door Admir Mehmedi
  5. 81' - Doelpunt - Haris Seferovic (3 - 2)
  6. 80' - Verv. Breel Embolo door Ruben Vargas
  7. 79' - Verv. Steven Zuber door Christian Fassnacht
  8. 76' - Geel - Granit Xhaka
  9. 75' - Doelpunt - Paul Pogba (3 - 1)
  10. 73' - Verv. Silvan Widmer door Kevin Mbabu
  11. 73' - Verv. Xherdan Shaqiri door Mario Gavranovic
  12. 62' - Geel - Ricardo Rodríguez
  13. 59' - Doelpunt - Karim Benzema (2 - 1)
  14. 57' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 1)
  15. 55' - Gemiste strafschop - Ricardo Rodríguez
   1. 97' - Verv. Haris Seferovic door Fabian Schär
   2. 94' - Verv. Karim Benzema door Olivier Giroud
   3. 91' - Geel - Benjamin Pavard
    1. 111' - Verv. Kingsley Coman door Marcus Thuram
    2. 108' - Geel - Manuel Akanji
    15'goalHaris Seferovic0 - 1
    57'goalKarim Benzema1 - 1
    59'goalKarim Benzema2 - 1
    75'goalPaul Pogba3 - 1
    81'goalHaris Seferovic3 - 2
    90'goalMario Gavranovic3 - 3

    Toernooifavoriet Frankrijk ligt uit het EK voetbal, en dat al in de achtste finales. Een kwartier voor tijd had de wereldkampioen nochtans alles onder controle na een comeback in de tweede helft. Seferovic en Gavranovic bezorgden Zwitserland nog verlengingen, waarin niet gescoord werd. In de beslissende strafschoppenreeks miste uitgerekend Kylian Mbappé als enige vanaf de stip.

    Frankrijk - Zwitserland in notendop:

    • Sleutelmoment: Na het wondermooie doelpunt van Paul Pogba lijkt de wedstrijd gespeeld, maar vijf minuten later mag Seferovic veel te makkelijk binnenkoppen. De Zwitserse waakvlam wakkert aan en daaruit vloeit ook de cruciale 3-3.

    • Man van de match: Paul Pogba strooide weer duchtig met heerlijke passes, maar staat wel in het verliezende kamp. Bij de Zwitsers maakte Seferovic dan weer 2 cruciale doelpunten en was Xhaka de aanstoker en de man van de assist bij de gelijkmaker. Eén naam kiezen is haast onmogelijk.

    • Opvallend: Kort na de rust leek Zwitserland op weg naar de 0-2 toen het een strafschop kreeg, maar Ricardo Rodriguez miste. De laatste 2 penalty's die de Zwitsers mochten nemen werden allebei gemist, telkens door Rodriguez. Hoog tijd voor een nieuwe strafschopnemer?

    Samenvatting van Frankrijk - Zwitserland: 3-3 (4-5 n.p.)

    Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
    We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
    Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

    Seferovic vernedert Lenglet en bij uitbreiding heel Frankrijk

    Wereldkampioen en vice-Europees kampioen Frankrijk leek met Zwitserland een hapklare brok voor de kiezen te krijgen. De Zwitsers konden in hun groep niet overtuigen en kregen er onder meer 3 om de oren tegen Italië. Een nieuwe pandoering leek in de maak, maar die Franse doelpunten zouden zichzelf niet maken.

     

    Kylian Mbappé was duidelijk druk besproken in de Zwitserse kleedkamer. Keer op keer sloot het Zwitserse net zich rond hem. Daardoor moest het gevaar van een ander komen, maar dat was geen Fransman. Aan de overkant krulde assistmachine Zuber de bal perfect op de knikker van Seferovic, die Lenglet belachelijk maakte en de 0-1 op het bord knikte.

     

    Een Franse respons bleef uit. Veel verder dan een schot en een voorzet van Rabiot kwamen ze niet, en die gingen dan weer naast het doel of ver over het hoofd van Benzema. Eén keer ontsnapte Mbappé eens uit de broekzak van Elvedi, maar het daaropvolgende schot ging huizenhoog over. Zo ging de Franse haan rusten met een ferme kater.

    VIDEO: Pogba krult de 3-1 heerlijk binnen: "Alsjeblieft!"

    De Franse verdediging doet de masterclass van Pogba en Benzema teniet

    De tweede helft was amper vijf minuten ver of de Zwitsers én de Fransen claimden een strafschop. Uiteindelijk ging de VAR-penalty naar de Zwitsers na een wilde tackle van Pavard. De laatste drie elfmeters van Zwitserland werden door Rodriguez gemist, maar toch ging hij achter de bal staan. De bal ging laag naar de linkerhoek, maar dat deed Lloris ook.

     

    Bij Frankrijk beseften ze dat ze door het oog van de naald gekropen waren en dus moest het gaspedaal diep ingeduwd worden. Op twee minuten tijd trapte Benzema de Fransen op en over de Zwitsers. Die leken 0-2 voor te gaan komen, maar stonden plots 2-1 achter. Van de hemel naar de hel was zelden zo toepasselijk. 

     

    De blauwhemden gingen weer in hun bekende spaarmodus en wanneer Pogba een kwartier voor tijd een pareltje in de winkelhaak legde, leek het lot van de Zwitsers beslecht. Toch toonden de Fransen zich opnieuw barmhartig, want wanneer Mbabu de bal 5 minuten later voor doel gooide, mocht Seferovic ook z’n tweede van de avond ongestoord binnenkoppen.

     

    Die 2-3 deed het Zwitserse waakvlammetje wat aanwakkeren. Hadden de Zwitsers de comeback van de Kroaten eerder die avond gezien? Ja, hoor! En wie anders dan Gavranovic, een halve Kroaat, neemt een zoveelste Franse cadeau in dank aan? De pass van Xhaka sneed als een mes door boter en Gavranovic legde Lloris vlotjes in de luren.

    VIDEO: Gavranovic zet Frankrijk met de billen bloot: 3-3!

    Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
    We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
    Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

    Godenkind Mbappé mist als enige in de strafschoppenreeks

    We gingen een halfuur langer voetballen. Het duurde niet lang voor Sommer al door Pavard aan het werk werd gezet en aan de overkant moest Varane met drie Zwitsers in z’n rug de voorzet van Mbabu wel wegwerken. Zelfs Mbappé was te moe om zijn kans tussen de palen te mikken en dan weet je hoe laat het is. De angst om te verliezen was langs beide kanten groter dan de wil om te scoren en dus gingen we strafschoppen nemen.

     

    In de penaltyreeks lag het niveau torenhoog. Enkel Lloris zat met een half handje aan de strafschop van Vargas, maar dat bleek niet genoeg. Bij 5-4 viel alle druk op de schouders van het 22-jarige godenkind Mbappé. De bal ging naar links, Yann Sommer dook dezelfde kant op en zo was het lot van de wereldkampioen bezegeld. Niet een van de grote favorieten, maar underdog Zwitserland trakteert zich op een kwartfinale tegen Spanje.

    Bekijk de strafschoppenreeks:

    Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
    We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
    Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

    Varane: "Niet te veel conclusies trekken nu"

    Raphael Varane stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken na affluiten. "Uiteraard is het een grote ontgoocheling voor ons", zei de verdediger van Real Madrid. "In de eerste helft waren we heel slecht. maar na de rust hebben we goed gereageerd."

     

    Toch kwam Zwitserland opnieuw in de wedstrijd. "We lieten te veel ruimte en ze konden nog twee keer scoren. Het is moeilijk om hier nu conclusies uit te trekken, de ontgoocheling primeert. Alles was afwezig wat ons normaal zo goed maakt."

     

    "Strafschoppen, dat is een loterij. We hadden misschien wel moeten scoren in de verlengingen. We hadden kansen."

     

    Wat moet er nu gebeuren? "We moeten hier over praten en naar onze volgende doelen kijken. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen, het is een moeilijk moment."

    Lloris: "Het is pijnlijk"

    Ook aanvoerder Hugo Lloris, die tijdens de wedstrijd Frankrijk deed heropleven met een penaltyredding, bleef opvallend kalm. "Het is gewoon pijnlijk. De laatste jaren konden we alles goed gesloten houden, nu lieten we Zwitserland opnieuw in de wedstrijd komen na de 3-1."

     

    "De 3-3 deed ons veel pijn en vanaf dan was alles mogelijk. We moeten geen excuses zoeken. We wilden slagen in onze missie en dit is een gemiste kans. We zijn de wereldkampioen en eruit gaan in de achtste finales op dit EK is niet wat we voor ogen hadden. We hadden meer verwacht van dit toernooi."

    Fase per fase

    1. strafschoppen, 01 uur 45 match afgelopen
    2. 29-06-2021.
    3. strafschoppen, 23 uur 46. Herbekijk de strafschoppenreeks.

     Herbekijk de strafschoppenreeks

    4. strafschoppen, 23 uur 45. Mbappé mist! Uitgerekend Mbappé mist de 5de Franse strafschop! Zwitserland stoot door naar de kwartfinales! .
    5. strafschoppen, 23 uur 44. Mehmedi stuurt Lloris de verkeerde kant op. Mehmedi stuurt Lloris de verkeerde kant op. 5-4, de druk kan niet groter worden! .
    6. strafschoppen, 23 uur 42. Kimpembe trapt over Sommer! Sommer dook opnieuw goed, maar Kimpembe trapt hem hoog genoeg! .
    7. strafschoppen, 23 uur 42. Lloris zit erbij, maar niet genoeg! Lloris lijkt de eerste te pakken, maar de trap van Vargas is net hard genoeg! .
    8. strafschoppen, 23 uur 41. Sommer komt net te kort! Sommer koos de goeie hoek, maar Thuram plaatst hem netjes in het zijnetje. .
    9. strafschoppen, 23 uur 40. Lloris bedenkt zich te laat. Lloris koos de foute hoek, maar bedenkt zich net te laat. Akanji houdt Zwitserland in de pole position. .
    10. strafschoppen, 23 uur 39. Giroud maakt de 2-2. Ook Olivier Giroud doet het netjes met links. Het staat 2-2. .
    11. strafschoppen, 23 uur 39. Ook Schär doet het knap. Schär kiest voor een plaatsbal langs de paal. Ook die gaat netjes binnen: 2-1. .
    12. strafschoppen, 23 uur 38. Pogba doet het nóg mooier! Paul Pogba moet je niets meer leren. Dit is een perfect getrapte strafschop: 1-1! .
    13. strafschoppen, 23 uur 37. Gavranovic scoort! Gavranovic trapt de bal hard tegen de trouwen. Lloris koos de foute kant. .
    14. strafschoppen, 23 uur 36. Gavranovic trapt als eerste! De man van de 3-3 neemt zijn verantwoordelijkheid. De misser van daarstraks, Rodriguez, staat er niet meer op. .
    15. 28-06-2021.
    16. . Gemiste strafschop tijdens strafschoppenreeks door Kylian Mbappé van Frankrijk.
    17. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Admir Mehmedi van Zwitserland. 4, 5.
    18. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Presnel Kimpembe van Frankrijk. 4, 4.
    19. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Ruben Vargas van Zwitserland. 3, 4.
    20. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Marcus Thuram van Frankrijk. 3, 3.
    21. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Manuel Akanji van Zwitserland. 2, 3.
    22. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Olivier Giroud van Frankrijk. 2, 2.
    23. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Fabian Schär van Zwitserland. 1, 2.
    24. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Paul Pogba van Frankrijk. 1, 1.
    25. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Mario Gavranovic van Zwitserland. 0, 1.
    26. strafschoppen, 01 uur 36 match begonnen
    27. 29-06-2021.
    28. tweede verlenging, minuut 121. We gaan strafschoppen nemen! Na 120 minuten staat het 3-3. We gaan strafschoppen nemen! .
    29. tweede verlenging, minuut 121. Xhaka trapt over! .
    30. tweede verlenging, minuut 120. Een Zwitserse vrije trap! Wordt dit het laatste gevaar? .
    31. Sommer met een fotografenredding. Giroud vraagt de bal en krijgt hem ook, maar kopt de bal te centraal om Sommer echt te verontrusten! . tweede verlenging, minuut 119.
    32. tweede verlenging, minuut 118. Pogba is gefrustreerd wanner Xhaka volgens hem te snel naar de grond gaat. De zenuwen gieren overal door de lijven. .