Ga naar de inhoud

X²O Trofee klassement

naamresultaat
1
Lars van der Haar
in 8u06'25"
2
Eli Iserbyt
op 1'31"
3
Michael Vanthourenhout
5'41"
4
Cameron Mason
5'52
5
Mathieu van der Poel
8'53"
6
Niels Vandeputte
9'16"
7
Toon Vandebosch
10'02"
8
Jens Adams
10'02"
9
Joran Wyseure
17'38"
10
Joris Nieuwenhuis
19'35"

Eli Iserbyt heeft na stevige driestrijd in laatste klassementscross 50e carrièrezege beet

 zo 18 februari 2024 16:03
X²O-trofee Brussel
X²O Trofee
8 rondes
15:00 Brussel
Eli Iserbyt
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8

    De sterkste van de driestrijd. Belgisch kampioen Eli Iserbyt heeft de puntjes op de i gezet in de laatste klassementscross van het seizoen. In Brussel kreeg hij het gezelschap van Joris Nieuwenhuis en Michael Vanthourenhout. Die laatste leek even op weg naar de dagzege, maar vergat zijn fiets in het slot. Iserbyt strafte af en triomfeerde. Leider Lars van der Haar incasseerde klappen, maar steekt de X²O-Trofee op zak.

    Nummer 50 is binnen

    De eindzege in de X2O-Trofee lag al voor de start zo goed als zeker in het mandje van Lars van der Haar. De Nederlander hoefde vandaag alleen nog langs de kassa te passeren om effectief te cashen.

     

    Eli Iserbyt was de enige renner die hem nog kon onttronen, maar daar was een heus mirakel voor nodig en dus was het hoofddoel van de Belgische kampioen vandaag nog zijn 50e profzege binnenhengelen.

     

    Die intenties zette hij al bij de eerste passage op de schuine kant kracht bij. Samen met Joris Nieuwenhuis koos hij het ruime sop. Enkel Michael Vanthourenhout haalde het duo nog bij.

     

    Toen die laatste er - na een lange status quo - dan toch enkele snokken aan gaf, was Nieuwenhuis de eerste die kraakte. Iserbyt slaagde er wel nog in om het gat te dichten.

     

    En de Belgische kampioen zou de Europese even later zelfs helemaal achterlaten. Vanthourenhout bleef in een bocht hangen met zijn fiets aan een paaltje en verloor tijd.

     

    Iserbyt maalde er niet om, knalde door en stak aan de streep een 5 en een 0 omhoog. De West-Vlaming heeft zijn 50e carrièrezege beet. Het is bovendien de elfde dit seizoen.

    Eli Iserbyt: "Die 50e was belangrijk voor mij"

    Eli Iserbyt (1e): "Het was redelijk belangrijk voor mij, die 50e. Ik kreeg meer en meer stress, want ik wilde er iets van maken vandaag. Het moest vandaag gebeuren, want in Oostmalle vind ik geen parcours op mijn maat. Ik zag dat Michael even op kop reed met iedereen in zijn wiel. Dat was niet ideaal, want een Toon Aerts en co. waren ook goed. Het was niet aan ons om te rijden, maar we hebben het alsnog afgemaakt."

     

    Michael Vanthourenhout (2e): "Ik wist dat ik nog de derde plaats in het algemene klassement kon pakken, dus ik heb voluit gereden om die alsnog te pakken. Ik wist dat het heel nipt ging zijn, dus het is een mooie dag geweest. Op een gegeven moment zat Toon Aerts wel nog in mijn wiel, maar er zat niet geweldig veel meer op bij hem. Ik denk wel dat ik dan mijn kans mocht wagen. In het slot had ik mijn beste pijlen al verschoten en moest ik Eli laten gaan."

     

    Joris Nieuwenhuis (3e): "Ik kwam gewoon het rondje niet goed door. Ik denk dat ik andere banden had dan de rest. Ik vond geen grip op de schuine kant. Ik werd helemaal gek, want normaal moet ik dit wel kunnen. Dat maakt het extra frustrerend. Ik wilde vandaag een goed resultaat halen, maar het lukte gewoon niet. Geen idee waarom."

    Uitslag X²O-trofee Brussel

    naamresultaat
    1
    Eli Iserbyt
    1u04'30"
    2
    Michael Vanthourenhout
    op 9"
    3
    Joris Nieuwenhuis
    55"
    4
    Toon Aerts
    1'48"
    5
    Toon Vandebosch
    2'05"
    6
    Niels Vandeputte
    2'21"
    7
    Ryan Kamp
    2'33"
    8
    Joran Wyseure
    3'00"
    9
    Lars van der Haar
    3'14"
    10
    Cameron Mason
    3'56"

    Fase per fase

    16:06

    Toon Aerts zal meer dan tevreden terugkijken op zijn comeback. Net als gisteren strandt hij op plek 4.

    16:05

    Nieuwenhuis komt moegestreden als derde over de streep op 55 seconden. Het verval was groot in de laatste rondes.

    16:05

    Iserbyt heeft z'n 50e zege beet!

    Op de valreep boekt Eli Iserbyt zijn 50e carrièrezege dan toch nog dit seizoen! Hij komt solo aan en steekt met zijn handen een 5 en een 0 op. Vanthourenhout snelt 9 seconden later binnen.

    16:03

    Na de aanval van Vanthourenhout werd Iserbyt plots een andere renner.

    Paul Herygers
    16:02

    Ook de balkjes overleeft de Belgische kampioen zonder problemen. Na de U-bocht kan hij inschatten hoe groot zijn voorsprong is: groot genoeg om te winnen.

    16:00

    Veel risico's neemt Iserbyt niet meer op de laatste schuine kant. Hij wil zo veilig mogelijk zijn 50e zege binnenhengelen.

    15:58

    Nieuwenhuis moet al een halve minuut toestaan. Hij strandt vandaag zonder ongelukken op 3.

    15:57
    15:56

    Slotronde!

    Iserbyt legt zich helemaal plat op de streep om nog wat extra snelheid te maken. 12 tellen is het verschil met Vanthourenhout. Nog één ronde!

    15:56

    Ondanks zijn korte beentjes snelt Iserbyt als een ware veldloper door de modder. Het gat wordt steeds groter, is de koers gereden?

    15:54

    Nieuwenhuis stapelt de foutjes op. De strijd voor de zege gaat tussen Iserbyt en Vanthourenhout, die eerste is in het voordeel.

    15:52

    Vanthourenhout blijft hangen aan een paaltje

    15:51

    Vanthourenhout vergeet fiets!

    Vanthourenhout blijft in een bocht hangen met zijn fiets aan een paaltje en moet Iserbyt zo laten gaan! Wacht Iserbyt nog op zijn ploegmaat?

    15:50

    Het lijkt plots helemaal game over voor Joris Nieuwenhuis. De tank is leeg.

    15:49

    Iserbyt en Vanthourenhout laten Nieuwenhuis achter

    15:48

    Nieuwenhuis kraakt!

    Niet Nieuwenhuis, wel Iserbyt knalt het gat naar zijn ploegmaat dicht! De Nederlandse kampioen kraakt, de Pauwels Sauzen-Bingoal-mannen zijn vertrokken.

    15:47

    Derde foutje Iserbyt!

    Slaat de vermoeidheid toe bij de Belgische kampioen? Alweer maakt hij een foutje. Vanthourenhout blijft doorknallen, Nieuwenhuis heeft alle moeite van de wereld om hem terug te halen.

    15:45

    Vanthourenhout geeft er nog eens een snok aan en verzamelt opnieuw een kleine bonus. Leidt dat deze keer tot meer?

    X²O Trofee
    datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
    01/11
    Koppenbergcross
    25/11
    X²O-trofee Kortrijk
    16/12
    X²O-trofee Herentals
    01/01
    GP Sven Nys
    04/01
    Duinencross
    27/01
    Flandriencross
    11/02
    Krawatencross
    18/02
    X²O-trofee Brussel