Europees kampioen Van der Haar haalt in Tabor weer vette vis binnen

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Tabor
  trophy Lars van der Haar
  einde
  startfinish
  012345678

  Lars van der Haar heeft een week na het EK opnieuw getriomfeerd, nu in de WB-manche in Tabor. Hij ging Eli Iserbyt vooraf, die wel een goeie zaak doet in de tussenstand van de Wereldbeker.

  Bekijk de samenvatting:

  Het was geleden van januari 2017 dat Lars van der Haar een wereldbekercross kon winnen, maar vandaag stond er geen maat op de Europese kampioen.


  De Nederlander plaatste een eerste aanval in ronde twee en maakte er een ware uitputtingsslag van. Zowel de mannen van Pauwels Sauzen - Bingoal als ploegmaat Toon Aerts namen af en toe het roer over, maar in de slotronde toonde Van der Haar wie de kapitein was.


  Met enkele verschroeiende tussensprints reed hij Eli Iserbyt uit het wiel en reed hij solo naar de streep. Iserbyt moest vrede nemen met plaats twee voor Quinten Hermans, die een sterke wedstrijd reed na een lekke band.

   

  Iserbyt wint vandaag niet, maar doet wel een gouden zaak in de stand. Eerste achtervolger Michael Vanthourenhout eindigde op plek 5 en verliest daardoor heel wat terrein. Van der Haar is eerste achtervolger op 61 punten.

  Hermans rijdt lek

  Iserbyt valt aan, Van der Haar volgt makkelijk

  Bekijk de slotronde:

  Van der Haar: "Mezelf ook afgemat"

  • Lars van der Haar: "Ik heb mezelf ook goed afgemat vandaag. Dat is mooi. Ik voelde dat Iserbyt demarreerde en ik overschot had, dus wist ik dat ik kans maakte om te winnen. In Niel ging het goed en dus kwam ik vandaag met veel vertrouwen naar Tabor."
   
  • Eli Iserbyt: "Tweede was het hoogst haalbare voor me. Lars bleef maar rijden, bij mij was het vet van de soep in de slotronde. In de laatste rondes kwamen er heel wat stenen naar boven, dus moest ik opletten. Ik ben voor het derde jaar op rij tweede in Tabor, wat teleurstellend is. Maar ik kijk uit naar volgende week."
   
  • Quinten Hermans: "Ik eindig op 15 seconden, dus heb ik het gevoel dat ik zonder lekke band wel langer kon aanpikken. Ik heb veel krachten verspild in de achtervolging. Het is altijd fijn om op het podium te staan in de wereldbeker. Volgend jaar doe ik misschien mijn snor af, dan kom ik nog iets dichter."

  De reacties:

  Rituitslag Wereldbeker mannen Tabor (Tsj)Rituitslag Wereldbeker mannen Tabor (Tsj)

    naamresultaat
  1Lars van der Haar1u02'27"
  2Eli Iserbytop 11"
  3Quinten Hermans15"
  4Toon Aerts29"
  5Michael Vanthourenhout41"
  6Laurens Sweeck1'02"
  7Corné van Kessel1'05"
  8Vincent Baestaens1'05"
  9Gioele Bertolini1'28"
  10Jakob Dorigoni1'33"

  Fase per fase

  1. 15 uur 52. Van der Haar verovert Tabor! Lars van der Haar komt als eerste over de streep na een demonstratie in de slotronde. Eli Iserbyt is tweede op 11 seconden. Na 15 seconden finisht Quinten Hermans. .
  2. 15 uur 50. Het is gebeurd! Lars van der Haar heeft een paar fietslengten voorsprong. Iserbyt toont verbetenheid, maar zit te ver om de Nederlander te bedreigen. .
  3. 15 uur 48. Iserbyt kijkt voortdurend naar zijn fiets en achter zich. Is de buit binnen voor Van der Haar? .
  4. 15 uur 47. Iserbyt maakt kleine foutjes, maar wordt daarvoor (nog) niet afgestraft. .
  5. 15 uur 45. Duel Van der Haar vs. Iserbyt. De slotronde wordt een krachtmeting tussen Lars van der Haar en Eli Iserbyt. Wie is de sterkste vandaag? .
  6. 15 uur 45.
  7. 15 uur 43. Andermaal Van der Haar. Van der Haar heeft zijn zinnen gezet op de overwinning in Tabor. Een volgende versnelling betekent het einde voor de winstkansen van Vanthourenhout en Aerts. Iserbyt klampt aan. .
  8. 15 uur 40. Quinten Hermans mengt zich in de debatten vooraan. Nog anderhalve ronde te gaan. De spanning stijgt! .
  9. 15 uur 38.
  10. Aerts heeft een probleem(pje). Toon Aerts ging om een fiets met banden die wat harder opgepompt waren. Dat lijkt nu de verkeerde keuze, want Aerts zakt weg. . 15 uur 36.
  11. 15 uur 35.
  12. 15 uur 34. Versnelling Iserbyt! Eli Iserbyt maakt van de fietswissel gebruik om eens stevig door te poeieren. Van der Haar is meer dan goed, want hij haalt de Belg in luttele seconden weer in. .
  13. 15 uur 33. Iedereen vervult zijn rol om de wedstrijd hard te maken. Nu is het aan Toon Aerts om even gas te geven. Hij komt de materiaalpost binnen, waardoor Iserbyt weer overpakt. .
  14. 15 uur 30.
  15. 15 uur 29. Plots komt alles weer samen. Laurens Sweeck komt zowaar als eerste over de finishlijn na ronde 5. Alles te herdoen voor de mannen van Pauwels Sauzen - Bingoal. .
  16. 15 uur 27. Kennen we het podium? Vanthourenhout trekt andermaal door. Enkel Aerts en Iserbyt reageren fluks, Van der Haar doet er alles aan om aan te sluiten. .
  17. 15 uur 25. Vanthourenhout probeert het eens. Halfweg koers waagt Michael Vanthourenhout een poging. Hij gaat als een bezetene tekeer, maar blijft in het vizier van Toon Aerts. .
  18. 15 uur 24.
  19. Hermans rijdt lek. Pech voor Hermans! Hij rijdt lek en moet wisselen op een razendsnelle omloop, waardoor hij veel tijd verliest. . 15 uur 21.
  20. 15 uur 20. Iserbyt neemt over. "Het heeft lang genoeg geduurd", dacht Iserbyt waarschijnlijk. De leider in de wereldbeker springt naar de kop en laat zijn benen spreken. .