Puntjes op de i: verbluffende Van Aert rijdt iedereen in vernieling bij rentree

  Superprestigeeinde
  Boom
  7/7
  01u 00m
  01234567

   Een indrukwekkende Wout van Aert heeft bij zijn terugkeer in het veld meteen duidelijk gemaakt hoe de machtsverhoudingen liggen. In de Superprestige-cross in Boom reed van Aert het hele pak op zo'n twee minuten.

   Bekijk de samenvatting:

   "Ik weet niet wat ik van Wout van Aert mag verwachten. De eerste helft van de wedstrijd zal ons wijzer maken", zei Eli Iserbyt, die met 12 zeges voorlopig het veldritseizoen domineerde.

    

   Hij kreeg al in de eerste ronde zijn antwoord: gestart vanop de 3e startrij reed de Belgische kampioen na amper een halve minuut al in de top 4 rond. Ook Tom Pidcock schoot uitstekend uit de startblokken.

    

   Bij het ingaan van de 2e ronde schoot Van Aert zelfs naar de koppositie en dat smaakte naar meer. Op de kasseien en de modderige klim die volgde, pakte Van Aert uit met een verschroeiende versnelling. Hij reed zelfs helemaal naar boven.

    

   Alleen Toon Aerts, de voorbije weken in goede doen, kon met zijn lange benen volgen op de modderige loopstroken. Maar niet voor lang: in een glibberige afdaling ging Aerts tegen de vlakte, Van Aert was gaan vliegen.

   Valpartij houdt Van Aert niet tegen

   Met een kloofje van 8 seconden begon Van Aert aan zijn indrukwekkende nummertje, met een voorsprong van 15 seconden sloot hij de 2e ronde af. Vorig jaar had de Belgische kampioen nog 4 crossen nodig om mee te doen voor de zege, nu was hij meteen op de afspraak.

    

   Eli Iserbyt zag het met lede ogen aan. De West-Vlaming besefte snel dat Van Aert niet af te stoppen was en richtte zich op de ereplaatsen. Een strijd waar ook Tom Pidcock zich in wou mengen, maar in zijn enthousiasme ging hij twee keer na elkaar tegen de grond.

    

   Ondertussen flirtte Van Aert al met een voorsprong van 2 minuten, maar ook de Belgische kampioen bleef niet foutloos. In de voorlaatste ronde proefde hij van de modder in Boom, gelukkig was de materiaalpost vlakbij om een nieuwe fiets te halen.

    

   Zo zette Van Aert bij zijn rentree in het veld meteen de puntjes op de i. Toon Aerts legde ondanks twee valpartijen beslag op de 2e plek. Lars van der Haar duwde Eli Iserbyt van het podium.

   "Ongelooflijk wat Wout vandaag al doet"

   Toon Aerts (2e): “Het is ongelooflijk wat Wout van Aert hier doet. Dat hij zich meteen vooraan kwam mengen, was te verwachten. Maar dat hij er al na een ronde zo’n lap op gaf, toont veel zelfvertrouwen." 

    

   "Persoonlijk ben ik wel opgelucht met mijn prestatie. Mijn verkoudheid heeft me weinig parten gespeeld vandaag. Ondanks mijn valpartij in het begin, heb ik in de laatste ronde toch goed kunnen doorzetten."

    

   Lars van der Haar (3e): “Ik kwam de eerste ronde geen meter vooruit. Gelukkig kon ik nog opschuiven. Maar toen ik vooraan kwam, was er wel al eentje gaan vliegen …”

    

   Eli Iserbyt (4e): “Wout was vandaag meteen ribbedebie. ikzelf had last van koude benen door het opspattende water. Maar je ziet wel dat Wout op zo’n parcours thuis is. Voor mij bleef het dus bij schadebeperking.”

    

   De reacties:

   Rituitslag Superprestige BoomRituitslag Superprestige Boom

   Fase per fase

   1. 16 uur 01. Tom Pidcock debuteert met een 7e plek in het veld. Ook een knap resultaat voor de olympische kampioen mountainbiken. .
   2. 16 uur 01. Toon Aerts 2e. Toon Aerts eist ondanks twee valpartijen de 2e plek op voor Europees kampioen Lars van der Haar. Eli Iserbyt valt net naast het podium. .
   3. 15 uur 59 match afgelopen
   4. 15 uur 57. Wat een slagveld. Michel Wuyts bij Play Sports.
   5. 15 uur 57. Toon Aerts heeft het roer overgenomen op de tweede plek, met Europees kampioen Van der Haar in zijn wiel. Iserbyt dreigt van het podium te vallen.  .
   6. 15 uur 55. Zijn valpartij heeft het tempo van Wout van Aert niet gebroken. De Belgische kampioen gaat opnieuw richting een voorsprong van 2 minuten. We herhalen het nog eens: wat een nummertje van Van Aert. .
   7. 15 uur 52. Tom Pidcock flirt met de 7e plaats. De olympische kampioen mountainbiken zal ook tevreden mogen terugblikken op zijn debuut, ondanks twee valpartijen. .
   8. Slotronde. Wout van Aert komt onder luid tromgeroffel over de streep. De Belgische kampioen begint aan een lange ereronde. . 15 uur 50.
   9. 15 uur 50. In de achterhoede is Michael Vanthourenhout weggesprongen van ploegmaat Eli Iserbyt. Europees kampioen Lars van der Haar rijdt op de 4e plaats rond. .
   10. 15 uur 49. Van Aert neemt geen risico's aan de balken en loopt er over. Hij wil zich niet op een tweede foutje laten betrappen.  .
   11. Van Aert valt. In de spekgladde afdaling heeft Wout van Aert het nu ook eens aan zijn been. De Belgische kampioen glibbert onderuit en loopt de materiaalpost in. Zijn voorsprong is veilig genoeg om op kop te blijven. . 15 uur 47.
   12. 15 uur 46. Zonder Van Aert was het nog heel spannend geweest voor de zege, nu is het spannend voor de ereplaatsen.  .
   13. 15 uur 46. Iserbyt schuift op naar de 2e plek op een venijnige klim. Michael Vanthourenhout kan zijn versnelling volgen. .
   14. 15 uur 44. Eli Iserbyt zal moeten knokken om op het podium te staan vandaag. Momenteel rijdt hij rond op de 4e plek.  .
   15. 15 uur 42. Nog 2 ronden. Wout van Aert is nog twee ronden verwijderd van de overwinning in Boom. Zijn kloof bedraagt nu bijna 2(!) minuten. .
   16. Aerts nog maar eens tegen de vlakte. Twee keer op dezelfde plek gaat Toon Aerts tegen de vlakte. Hij zal een warme douche kunnen gebruiken na de wedstrijd.  . 15 uur 41.
   17. 15 uur 40. Van Aert duikt nog maar eens de materiaalpost in voor een nieuwe fiets. De Belgische kampioen laat niets aan het toeval over en stoomt richting zijn eerste zege van zijn veldritcampagne. .