Ga naar de inhoud
Eli Iserbyt nam zijn topvorm mee uit de VS.
eindstand Superprestige mannen 2021-2022
1. Eli Iserbyt 97 punten
2. Toon Aerts 92
3. Lars van den Haar (Ned) 80
4. Quinten Hermans 70
5. Laurens Sweeck 54
6. Toon Vandebosch 44
7. Jens Adams 32
8. Corné van Kessel (Ned) 32
9. Wout van Aert 30
10. Kevin Kuhn (Zwi) 30

kalender Superprestige

datum cross winnaar winnares
03/10 Gieten (Ned) Toon Aerts Lucinda Brand (Ned)
23/10 Ruddervoorde Eli Iserbyt Denise Betsema (Ned)
11/11 Niel Eli Iserbyt Lucinda Brand (Ned)
20/11 Merksplas Eli Iserbyt Lucinda Brand (Ned)
04/12 Boom Wout van Aert Lucinda Brand (Ned)
27/12 Heusden-Zolder Wout van Aert Lucinda Brand (Ned)
29/12 Diegem afgelast afgelast
12/02 Gavere Lars van der Haar (Ned) Lucinda Brand (Ned)

Sterke Iserbyt heerst in Ruddervoorde, foutjes breken Hermans zuur op

 za 23 oktober 2021 16:01
Cyclocross Ruddervoorde
Superprestige
9 rondes
15:00 Ruddervoorde
Eli Iserbyt
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8
 10. 9

  Daags na zijn verjaardag heeft Eli Iserbyt zijn 1e triomf in de Superprestige geboekt. Quinten Hermans (2e) bood lang weerwerk, maar ging halfweg in de fout. Toon Aerts mocht als 3e mee op het podium. 

  Bekijk het verslag:

  Quinten Hermans had al pech voor de start van de wedstrijd: hij kwam laat toe in Ruddervoorde en moest plaatsnemen op de 2e startrij. Dat deerde de kopman van Tormans CX niet, want in geen tijd sloot hij vooraan aan.

   

  Ondertussen bepaalde Toon Vandebosch het tempo voor ploegmaat Eli Iserbyt. De Europese kampioen liet zich met plezier meevoeren, maar in de eerste passage door het zand kwamen onder meer Toon Aerts, Lars van der Haar en Hermans aansluiten.

   

  Zo kregen we al snel een Amerikaans scenario: net als in de wereldbekermanches in de VS glipten Iserbyt en Hermans als twee sterkste renners weg. Hermans weigerde de koppositie af te geven en dwong Iserbyt regelmatig in de verdediging.

   

  Hermans droomde van het scenario van Fayetteville, maar helaas voor hem werd het een herhaling van de pech in Iowa. Op de balkjes bleef hij haken, Iserbyt had niet meer nodig om het ruime sop te kiezen.

   

  Iserbyt, die een vlekkeloze wedstrijd reed en zich op geen enkele fout liet betrappen, liet Hermans niet meer terugkomen. Na Waterloo en Iowa wint hij ook op eigen bodem in Ruddervoorde. Hermans moest vrede nemen met de 2e plek, Toon Aerts werd 3e.

  Bekijk hier het beslissende moment van de cross:

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Hermans: "Het is mijn eigen schuld"

  • Eli Iserbyt: "Quinten ging maar niet van de kop, dus ik zat vrij goed. Ik zag ook dat hij fout na fout begon te maken en de balkjes nam hij dan net iets te schuin. Ik had vooraf gezegd dat er een putje lag voor de balken en net daar zat hij. Hij heeft een sterke wedstrijd gereden. Ik maakte ook wel wat foutjes, maar heb op techniek mijn voorsprong kunnen uitbouwen."

  • Quinten Hermans: "Ik voelde me redelijk goed, dus ik wou Eli onder druk zetten en in de fout dwingen. Maar ik ging zelf in de fout. Het had niet mogen gebeuren, maar het is mijn eigen schuld. Ik was te enthousiast. Eli is heel explosief, dus hoe moet je hem eraf krijgen? Ik moest hem wel voortdurend onder druk zetten."

  Rituitslag Cyclocross Ruddervoorde

  naamresultaat
  1
  Eli Iserbyt
  2
  Quinten Hermans
  3
  Toon Aerts
  4
  Lars van der Haar
  5
  Laurens Sweeck
  6
  Toon Vandebosch
  7
  Felipe Orts Lloret
  8
  Diether Sweeck
  9
  Vincent Baestaens
  10
  Niels Vandeputte

  Fase per fase

  16:00

  Iserbyt triomfeert

  Eli Iserbyt profiteert optimaal van het foutje van Quinten Hermans en knalt met een vlekkeloze koers naar zijn tweede zege op rij in Ruddervoorde. Hermans moet vrede nemen met de 2e plek, Toon Aerts is 3e.

  15:59

  Eli Iserbyt klieft nog een laatste keer door het zand. Hij kan de overwinning nu echt ruiken.

  15:59

  Goddank is Quinten Hermans er, anders was het echt een onemanshow geweest.

  Michel Wuyts bij Play Sports
  15:56

  Lars van der Haar moet vandaag zijn meerdere erkennen in ploegmaat Toon Aerts. Op het wasbord ziet hij Aerts al de bocht omgaan. 

  15:56

  Toon Vandebosch, die goed uit de startblokken schoot, rijdt toch nog rond op een knappe 6e plaats. Een opsteker.

  15:53

  Laatste ronde

  Iserbyt hoort de bel en weet dat hij nog één ronde verwijderd is van de overwinning in Ruddervoorde. Een halve minuut later begint Quinten Hermans aan zijn laatste ronde.

  15:50

  Het is al een heel mooi seizoen, maar vandaag twee zeges is heel speciaal met Denise en Eli.

  Jürgen Mettepenningen
  15:50

  De tweestrijd tussen Iserbyt en Hermans was lang beklijvend, maar ondertussen is de spanning verdwenen. Iserbyt rijdt onbedreigd aan de leiding, Hermans (2e) en Aerts (3e) kennen ook hun plaats.

  15:47

  Lars van der Haar rijdt zelfs helemaal tot boven in de zandstrook, maar de 3e plek lijkt wel voor zijn ploegmaat Toon Aerts. Zijn de podiumplaatsen uitgedeeld?

  15:46

  Kijk maar hoe ver Eli Iserbyt komt in de zandstrook. De leider heeft vleugels gekregen.

  15:45

  Sweeck te voet

  Laurens Sweeck moet de rol lossen in de strijd om de derde plek. Hij moet lopen naar de volgende materiaalpost. 

  15:43

  Quinten Hermans spant zijn schoenen nog eens aan, maar met een achterstand van 23 seconden zal hij vrede moeten nemen met de 2e plek. Na Waterloo en Iowa lijkt het opnieuw een overwinning te worden voor Iserbyt. 

  15:42

  Het beslissende moment in de wedstrijd.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  15:41

  Over en out

  Quinten Hermans buigt het hoofd na een nieuwe glijpartij op de schuine kant. Iserbyt heeft gewonnen spel (als hij overeind blijft).

  15:40

  Hermans kan geen seconde dichterbij komen en dat moet een stevige klap zijn. In de U-lus kijken de twee koplopers elkaar in de ogen. 14 seconden geeft de chronometer aan. 

  15:38

  Iserbyt wipt vlot over de balkjes en lijkt Hermans nog een tweede tik uit te delen. Zijn belager zit nu al op 13 seconden. 

  15:36

  Blijft Iserbyt recht?

  Quinten Hermans liet zich al op twee foutjes betrappen, Iserbyt is voorlopig foutloos. Zo wordt het moeilijk voor Hermans om de kloof nog te dichten.

  15:35

  Iserbyt heeft al de hele tijd in het wiel kunnen zitten en ontbindt nu zijn duivels. De Europese kampioen ziet een tweede overwinning op rij in Ruddervoorde wel zitten.