Spring naar de inhoud
" "
Eli Iserbyt ontbindt zijn duivels na zijn schorsing. Wie kan hem tegenhouden?

LIVESTREAM: Eli Iserbyt zint na aflopen schorsing op wraak in Heerderstrand

 za 26 oktober 2024 14:51
Exact Cross Heerderstrand
Exact Cross
9 rondes
15:00 Heerde
nog 7 rondes
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9

    Eli Iserbyt heeft zijn schorsing uitgezeten en mag in Heerderstrand zijn wederoptreden maken in het veldritpeloton. Kan de Belgische kampioen meteen sportieve revanche nemen? Bekijk het op VRT1 of op deze pagina vanaf 15 uur.

    Fase per faselaatste update: 2 minuten geleden

    15:18

    We zitten met drie mooie namen voorin. Iserbyt, Sweeck en Ronhaar doen elkaar de duvel aan. Niels Vandeputte wil maar al te graag bij het eliteclubje zitten en schuift voorbij Hendrikx.

    15:16

    Zandduivel Sweeck

    Met één meesterlijke beurt in het zand zit Sweeck in het wiel van Iserbyt. De zandduivel doet het weer.

    15:16

    Iserbyt heeft geen zin in gezelschap en duwt stevig door. Sweeck en Ronhaar hebben elkaar gevonden in de achtervolging. Erachter vormen Hendrikx en Vandeputte ook een koppeltje.

    15:13

    Iserbyt komt alleen over de streep. Sweeck neemt over van Hendrikx om het gat te dichten. Ronhaar volgt in zijn zog.

    15:12

    Top 5

    1. Iserbyt
    2. Hendrikx
    3. Sweeck
    4. Ronhaar
    5. Vandeputte

    15:11

    In het zand heeft Hendrikx moeite om Iserbyt te volgen. Laurens Sweeck moet je dan weer niet uitleggen hoe je door het zand rijdt. De winnaar van Essen komt dichtbij. 

    15:08

    1e ronde achter de rug

    Iserbyt heeft een kleine voorsprong, maar Sweeck en Ronhaar zijn zeker niet uitgeteld. Ronhaar trekt door om het gaatje op Iserbyt en Hendrikx te dichten.

    15:05

    Mees Hendrikx is opgeschoven naar de 2e plek, voorbij Van Kessel. Het drietal heeft nu toch al een kloofje op onder anderen Pim Ronhaar en Laurens Sweeck.

    15:04

    Eli Iserbyt ziet dat het achter hem wat opstropt. Alleen Corné van Kessel zit nog in het wiel van de Belgische kampioen.

    15:03

    Iserbyt op kop

    Zijn mindere start is al helemaal vergeten. Eli Iserbyt zit op kop voor Vandeputte.

    15:02

    Een herhaling toont hoe optimistisch het manoeuvre van Orts was om de koppositie te pakken. De Spanjaard glijdt weg op het natte gras en blokkeert een aantal renners.

    15:01

    Orts valt

    Felipe Orts blijft haken, Iserbyt kan profiteren door op te schuiven. Hij zit samen met Tom Meeusen in het wiel van Vandeputte.

    15:00

    Start

    Met vlammen op zijn helm is Eli Iserbyt klaar om te vlammen, maar het blijkt toch een waakvlammetje bij de start. Niels Vandeputte is het best weg.

    14:52

    Eli Iserbyt zet zich als eerste klaar aan de streep. De Belgische kampioen is gretig om te starten.

    12:41

    In het zand zul je geen posities winnen, maar er kunnen wel foutjes gemaakt worden.

    Laurens Sweeck
    12:17

    Vorig jaar ging de zege in Heerderstrand naar Niels Vandeputte. De renner van Alpecin-Deceuninck veegde de nul achter zijn naam al weg in het Franse Burmath begin deze maand en moest vorige week in Essen enkel Laurens Sweeck en in Ruddervoorde enkel Joran Wyseure voor laten gaan. Sweeck is er in Nederland ook weer bij.

    12:16

    Terugkeer Eli Iserbyt

    Belgisch kampioen Eli Iserbyt, die zijn schorsing heeft uitgezeten na zijn incident met Ryan Kamp in Beringen, mag in Heerderstrand weer aan de start staan. De 27-jarige West-Vlaming miste de crossen in Essen en Ruddervoorde en zal maar al te graag sportieve revanche willen nemen.

    12:13

    Zandduivels in Heerderstrand

    Na de 'Nacht van Woerden' blijft Nederland nog even het middelpunt van het internationale veldrijden. Vandaag vindt bij onze noorderburen de Heerderstrandcross plaats, na Beringen en Essen de derde wedstrijd in de reeks Exact Crossen.

    Het parcours in het recreatiedomein Heerderstrand biedt een combinatie van enkele verharde stroken, een paar passages door het zand en een aantal technischere stukken door het park en gras aan.

    12:12
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    Exact Cross
    datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
    12/10
    Exact Cross Beringen
    19/10
    Exact Cross Essen
    26/10
    Exact Cross Heerderstrand
    23/11
    Exact Cross Kortrijk
    27/12
    Exact Cross Loenhout
    05/02
    Exact Cross Maldegem
    15/02
    Exact Cross Sint-Niklaas