LIVESTREAM (om 15u): Wie profiteert in Essen van de afwezigheid van geschorste Iserbyt?

 za 19 oktober 2024 11:23
Exact Cross Essen
Exact Cross
8 rondes
15:00 Essen
15:00
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8

    Met de Robotlandcross van Essen staat vandaag al de tweede veldrit in de Exact Cross op het programma. De wedstrijd in de Noorderkempen aan de Nederlandse grens verschoof qua datum van december naar oktober, maar het parcours lijkt echter in grote lijnen behouden. Wie volgt Wout van Aert op op de erelijst?

    Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

    11:24

    Vorig jaar maakte Wout van Aert zijn seizoensdebuut in Essen, toen de veldrit nog in december werd georganiseerd. Hij opende meteen met een overwinning. Nu wordt zijn opvolger al in oktober gezocht.

    11:23

    Jarige Toon Aerts als favoriet?

    "Ik hou ongelooflijk veel rekening met een hongerige Toon Aerts", zei commentator Ruben Van Gucht in onze voorbeschouwing op het veldritseizoen. Met een sterk WK gravel en een 4e plek in Beringen toonde Toon Aerts zich al in uitstekende vorm. Kan hij dat in Essen omzetten in een podiumplaats en misschien zelfs een overwinning? Het zou een mooi verjaardagscadeau zijn voor zijn 31e verjaardag.

    11:19

    Seizoensdebuut Sweeck

    Vorig seizoen kon Laurens Sweeck geen enkele overwinning boeken. "Een van mijn slechtste seizoenen", gaf hij toe. En daar wil de voormalige Belgische kampioen verandering in brengen. Kan hij bij zijn seizoensdebuut in Essen profiteren van de afwezigheid van Eli Iserbyt?

    11:16
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    11:15

    Geen Iserbyt

    Het incident met Ryan Kamp in de Exact Cross in Beringen krijgt dan toch nog een staartje voor Eli Iserbyt. De Belgische kampioen wordt drie veldritten geschorst voor zijn trap op het wiel van Kamp. Zo staat hij dit weekend niet aan de start in Essen en Ruddervoorde en mist hij volgende week ook de cross in het Nederlandse Heerderstrand.

    18/10/24
    Exact Cross
    datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
    12/10
    Exact Cross Beringen
    19/10
    Exact Cross Essen
    26/10
    Exact Cross Heerderstrand
    23/11
    Exact Cross Kortrijk
    27/12
    Exact Cross Loenhout
    05/02
    Exact Cross Maldegem
    15/02
    Exact Cross Sint-Niklaas