Beringen is een Exact Cross.
Vorig jaar klopte Thibau Nys Eli Iserbyt in de spurt in Beringen.

Aftellen naar Exact Cross Beringen: Iserbyt kan revanche nemen op Nys

 do 10 oktober 2024 16:47
Exact Cross Beringen
Exact Cross
8 rondes
17:30 Beringen
17:30
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8

    Het nieuwe crossseizoen trekt zich zaterdag op gang op de unieke omloop van de be-MINE Cross in Beringen. Vorig jaar hield Thibau Nys op de mijnterril Eli Iserbyt van een 3e zege op een rij. Of die laatste revanche kan nemen, zie je zaterdag hier met livestream of op VRT Canvas. De mannen starten om 17.30 uur.

    Fase per faselaatste update: ongeveer 22 uur geleden

    17:25

    Na mijn laatste wegkoers lag ik 10 dagen met koorts in bed. Die achterstand kom ik nu tekort. Mijn vorm is een beetje een vraagteken, ik ga zeker niet aan het seizoen beginnen zoals vorig jaar.

    Thibau Nys
    17:03

    Live op Sporza

    U kunt op alle Sporza-kanalen de Be Mine Cross live meemaken: hier met tekst en livestream, op Radio 1 en op VRT Canvas.

    Het commentaar is van Ruben Van Gucht en Paul Herygers, interviewer met dienst is Christophe Vandegoor.

    16:54

    Upgrade van parcours

    Wie be-Mine Cross zegt, zegt mijnterrils. Het uitdagende parcours met pittige hellingen en technische passages op en rond de terril kreeg een upgrade, laat de organisatie weten.

    "Zo is er een nieuwe start- en finishzone, met een extra bochtensectie. Ook de belangrijkste afdaling werd aangepakt met een extra knik om de snelheid eruit te halen. Er werden ook nog meer beschermingselementen toegevoegd. Dit zorgt voor een veiligere duik."

    16:48

    Podium van 2023 doet mee

    Beringen is net als vorig jaar de start van het crossseizoen. Heel wat mooie namen tekenen meteen present - al is het natuurlijk nog wachten op namen als Van der Poel, Pidcock en de geblesseerde Van Aert.

    Eli Iserbyt won de cross in 2021 en 2022 en Thibau Nys stak een stokje voor drie op een rij. In een spannend spurtduel pakte Nys junior zijn eerste zege bij de profs. Michael Vanthourenhout mocht op korte afstand als derde op het podium.

    Die 3 doen alvast opnieuw mee, aangevuld met onder meer Lars van der Haar, Toon Aerts, Niels Vandeputte, Joran Wyseure, Toon Vandebosch, Emiel Verstrynge, Ryan Kamp en Felipe Orts.

    Exact Cross
    datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
    12/10
    Exact Cross Beringen
    19/10
    Exact Cross Essen
    26/10
    Exact Cross Heerderstrand
    23/11
    Exact Cross Kortrijk
    27/12
    Exact Cross Loenhout
    05/02
    Exact Cross Maldegem
    15/02
    Exact Cross Sint-Niklaas