Ga naar de inhoud
Vanthourenhout
Michael Vanthourenhout is sterk aan het seizoen begonnen.

Iserbyt bijt zijn tanden stuk op sterke ploeggenoot Vanthourenhout in Berencross

 za 1 oktober 2022 16:01
Exact Cross Meulebeke
Exact Cross
10 rondes
15:00 Meulebeke
Michael Vanthourenhout
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8
 10. 10

  Michael Vanthourenhout heeft zijn tweede Exact Cross van het seizoen op zijn naam geschreven. In Meulebeke liet hij in de finale zijn ploeggenoot Eli Iserbyt en Lars van der Haar achter.

  Voor de cross volgende week in de VS neerstrijkt, stond er vandaag eerst nog de Berencross in Meulebeke op het programma. 

  Vanaf het startschot verschenen de usual suspects meteen vooraan in de wedstrijd. Ploeggenoten Iserbyt en Vanthourenhout stuwden afwisselend het tempo de hoogte in en lieten de rest al snel achter zich.

  Toch kwam Laurens Sweeck na een slechte start en fenomenale inhaalrace op 6 ronden van het einde ook opnieuw aansluiten voorin. Al smoorde een zware val op de trappen zijn mogelijke winstkansen niet veel later in de kiem.

  Iserbyt en Vanthourenhout begonnen ondertussen aan een koppeltijdrit, tot Lars van der Haar plots als een duivel uit een doosje zijn wagonnetje aanhaakte.

  De 3 leiders bestookten elkaar afwisselend met speldenprikken en in de voorlaatste ronde achtte Vanthourenhout zijn moment gekomen. Met een snedige versnelling profiteerde de Belg van een aarzeling bij zijn metgezellen om er alleen op uit te trekken.

  Vanthourenhout dook de slotronde in met een comfortabele bonus en boekte zo zijn tweede zege van het seizoen. Iserbyt en Van der Haar vervolledigden het podium. De onfortuinlijke Sweeck knokte zich nog naar een knappe 4e plek.

  Vanthourenhout: "Was moeilijk vandaag om weg te geraken"

  "Het was moeilijk om vandaag weg te geraken", gaf Michael Vanthourenhout na afloop van de wedstrijd toe.

  "In het begin was Laurens (Sweeck) heel erg sterk en toen Lars (van der Haar) erbij kwam, was het ook niet simpel. Ik heb dus een beetje gewacht en gewoon de laatste twee ronden alles op alles gezet."

  "Ik voelde me wel de sterkste man in cross, maar het was lang moeilijk om weg te rijden. Eli (Iserbyt) en ikzelf hebben het ploegenspel wel goed gespeeld om de tegenstand zo kunnen afmatten."

  "Komende week staat er wel nog wat training op de planning om vervolgens heel relax naar zondag toe te leven."

  Uitslag Exact Cross Meulebeke

  naamresultaat
  1
  Michael Vanthourenhout
  2
  Eli Iserbyt
  3
  Lars van der Haar
  4
  Laurens Sweeck
  5
  Corné van Kessel
  6
  Ryan Kamp
  7
  Witse Meeussen
  8
  Toon Vandebosch
  9
  Jente Michels

  Fase per fase

  16:01

  Sterke Vanthourenhout heerst in Meulebeke!

  Na een sterke prestatie mag Michael Vanthourenhout de handen in de lucht steken. Eli Iserbyt en Lars van der Haar vervolledigen het podium.

  16:01

  Vanthourenhout knalt nog een laatste keer door de zandstrook en pakt opnieuw wat extra seconden op Iserbyt. Zijn tweede zege van het seizoen is bijna een feit.

  15:58

  Iserbyt maakt jacht

  Iserbyt wil toch nog een poging wagen en schroeft zijn tempo wel heel stevig op. Van der Haar moet meteen lossen. Komt de zege van Vanthourenhout nog in het gedrang?

  15:55

  LAATSTE RONDE

  De bonus van Vanthourenhout bedraagt ondertussen 17 seconden. De Belg lijkt zonder ongelukken op weg naar zijn tweede zege van het seizoen. Een knappe prestatie.

  15:55

  De vogel lijkt gaan vliegen. Van der Haar en Iserbyt krijgen ondertussen al 12 seconden aangesmeerd. Van der Haar en Iserbyt strijden voor de 2e plek.

  15:52

  8 seconden voor Vanthourenhout

  Het lijkt het dagje van Vanthourenhout te worden. De Belg loopt beetje per beetje weg van de twee achtervolgers en heeft momenteel een bonus van 8 seconden beet.

  15:49

  Na een snedige versnelling heeft Vanthourenhout plots een kloofje van 25 meter beet. Blijft Iserbyt in het wiel van Van der Haar zitten?

  15:43

  Iserbyt stokt in het zand

  Na een moeizame zandstrook van Iserbyt rijden Vanthourenhout en Van der Haar plots met twee rond. Al lijkt de springveer zonder problemen opnieuw de aansluiting te kunnen maken.

  15:41

  De 3 leiders geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe. Krijgen we net zoals bij de vrouwen straks een sprint te zien?

  15:36

  Daar is Van der Haar dan toch!

  Bij het ingaan van de 7e ronde haakt Van der Haar zijn wagonnetje dan toch aan bij de twee leiders. Corné van Kessel is de eerste achtervolger op 20 seconden.

  15:36

  Ondertussen slaagt Van der Haar er maar niet in om bij de twee leiders te komen. Slagen Vanthourenhout en Iserbyt erin om alleen op kop te blijven?

  15:34
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  15:30

  Val Sweeck

  In de jacht op Iserbyt gaat Laurens Sweeck plots keihard neer op de trappen. Met een pijnlijke grimas trekt hij richting de materiaalzone op zoek naar een nieuwe schoen. Einde verhaal?

  15:29

  Iserbyt krijgt het op zijn heupen en probeert nog eens de forcing te voeren. Vanthourenhout kijkt naar Sweeck om de kloof te dichten. Is de vogel gaan vliegen?

  15:28
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  15:24

  Nog 6 ronden

  Op 6 ronden van het einde komt Laurens Sweeck bij Iserbyt en Vanthourenhout. Het tempo in de kopgroep zakt daardoor toch een beetje, waardoor ook de andere achtervolgers de kloof wat kunnen verkleinen.

  15:18

  4 seconden voor de leiders

  De twee leiders moeten nu toch wat seconden prijsgeven op achtervolger Laurens Sweeck. Krijgen we straks een kopgroep van 3?

  15:18

  Het lijkt opnieuw te kriebelen bij Vanthourenhout. Samen met ploeggenoot Iserbyt duikt de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal de zandbak in.