Fem van Empel is ook in Beringen de beste na spannende strijd met Lucinda Brand

  Exact Cross vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Beringen
  trophy Fem van Empel (Ned)
  einde
  startfinish
  012345

  Fem van Empel heeft haar seizoensbegin niet gemist. Ook in Beringen was de jonge Nederlandse de sterkste in de Exact Cross op de site van de Be-MINE. Ze klopte na een spannend duel Lucinda Brand. De volledige top 5 kleurde rood-wit-blauw.

  Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado doken in Beringen allebei voor het eerst het veld in dit seizoen. De twee voormalige wereldkampioenen zagen hoe Fem van Empel, vorige week winnares in Kruibeke, het beste uit de startblokken schoot. 

   

  In de tweede ronde ging Brand zoetjesaan richting het achterwiel van Van Empel, die op 1 januari overstapt naar Jumbo-Visma. Lang bleven ze niet met hun tweetjes vooruit, want na een lekke band bij Brand en een schuiver van Van Empel, was de leidersplaats in de derde ronde plots voor Yara Kastelijn.

   

  Brand en Van Empel zetten de scheve situatie in een mum van tijd weer recht en met z'n tweeën gingen ze er opnieuw vandoor. In de slotronde moest Brand alle zeilen bijzetten, maar de Europese kampioene bleef toch in het spoor van Van Empel.

   

  In de sprint was de jonge Nederlandse daarna weer de beste, goed voor haar tweede zege van het seizoen.

  Van Empel: "Brand mag je nooit afschrijven"

  Van Empel blijft voorlopig dus ongeslagen dit seizoen. Maar aan Lucinda Brand had de jonge Nederlandse toch een vette kluif. "Als Lucinda in koers is, komt ze altijd terug. Je mag haar nooit afschrijven", zei ze bij VTM.

   

  "Ik was niet zo goed als vorige week want voor de start had ik wat last van maagproblemen. Het was ook een stuk warmer en ik heb wel afgezien. Ondanks mijn goede start, ging het daarna een beetje fout in het begin."

   

  Uiteindelijk klopte Van Empel Brand in de sprint. "Ik heb rustig gewacht en ben blij dat ik zo heb kunnen winnen."

  Uitslag Exact Cross Beringen (vrouwen)Uitslag Exact Cross Beringen (vrouwen)