Grote klasse: belofte Puck Pieterse overvleugelt tegenstand en schenkt Nederland 3e EK-goud

  EK veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Namen
  trophy Puck Pieterse
  einde
  startfinish
  0123456

  Puck Pieterse heeft iedereen in de vernieling gereden op het EK veldrijden bij de beloften. De Nederlandse overklaste haar tegenstanders en had aan de finish tijd genoeg om met een wheelie over de streep te bollen. Voor Nederland was het al het 3e goud op dit EK.

  Gisteren waren de EK's om duimen en vingers bij af te likken, maar in een spannende cross had Puck Pieterse geen zin bij de vrouwen beloften.

   

  De wereldkampioene in deze categorie reed al in de eerste ronde meer dan 20 seconden weg van de tegenstand en weg was de vogel.

   

  Ze werd ook wel een beetje geholpen door een val van Zoe Bäckstedt en de slechte start van Shirin van Anrooij, maar toch was er aan Pieterse vandaag niets te doen.

   

  Op de schuine kant had ze het af en toe niet gemakkelijk, maar de rest van het klimparcours lag haar als gegoten. Pieterse haalde het met bijna 1 minuut voorsprong en vierde haar derde Europese titel met een schitterende wheelie. 

   

  De verrassende Française Line Burquier werd knap tweede, Van Anrooij was duidelijk ontgoocheld met haar derde plaats.

  • Puck Pieterse: "Ik voelde me heel goed na de start en besliste om meteen te gaan. Ik had snel een gaatje en kon dat verder uitbreiden. Het parcours is erg droog geworden en mijn bandenkeuze was uitstekend. Als je hier uit de problemen blijft, dan is het een heel leuk parcours."

  Uitslag EK veldrijden (beloften vrouwen)Uitslag EK veldrijden (beloften vrouwen)

    naamresultaat
  1Puck Pietersein 49'03"
  2Line Burquier (Fra)op 50"
  3Shirin Van Anrooij1'27"
  4Marie Schreiber (Lux)1'46"
  5Zoe Backstedt (GBr)1'53"
  6Amandine Fouquenet2'39"
  7Leonie Bentveld (Ned)2'50"
  8Kristyna Zemanova (Tsj)3'27"
  9Lauriane Duraffourg4'08"
  10Olivia Onesti (Fra)4'31"

  Fase per fase

  1. 14 uur 06. De top 5:. 1. Pieterse 2. Burquier 3. Van Anrooij 4. Schreiber 5. Bäckstedt .
  2. 14 uur 05. Nederland-Frankrijk-Nederland. Ook Burquier heeft ons vandaag aangenaam verrast. De Française wordt knap 2e op 50 seconden, Van Anrooij is 3e op bijna anderhalve minuut. .
  3. 14 uur 04. Pieterse is de nieuwe Europese kampioene! Na een one-woman-show om U tegen te zeggen is Puck Pieterse de nieuwe Europese kampioene. Ze komt met een schitterende wheelie over de finishlijn. .
  4. 14 uur 02. Pieterse overleeft de laatste schuine kant zonder problemen. Haar derde Europese titel is bijna binnen. .
  5. 14 uur . Ondertussen is het ver zoeken naar de Belgische beloften. Ze kwamen op geen moment in het stuk voor. Kiona Crabbé is op de 16e plaats de beste Belgische op bijna 6 minuten van Pieterse. .
  6. 13 uur 58. Het is een dag om in te kaderen voor Pieterse. Paul Herygers.
  7. 13 uur 56. De strijd om de tweede plaats lijkt ook gestreden. Van Anrooij volgt op tien seconden van Burquier. .
  8. Laatste ronde. Nog 1 ronde te gaan en Pieterse is binnen. Ze is al een tijdje zegezeker. . 13 uur 55.
  9. 13 uur 52. Pieterse wordt flink aangemoedigd langs de kant. Het moet gezegd: de mensen zijn talrijk komen opdagen voor dit EK. .
  10. 13 uur 49. Pieterse gaat winnen met een Van Empel-verschil. De podiumplaatsen liggen vast. Ruben Van Gucht.
  11. 13 uur 48. Van Anrooij heeft Burquier moeten laten rijden. .
  12. 13 uur 47. Einde ronde 4. Pieterse duikt de voorlaatste ronde in met een voorgift van bijna 50 seconden. We kijken naar een demonstratie. .
  13. 13 uur 44. Pieterse kiest het zekere voor het onzekere en gaat op haar eigen manier naar beneden. Het is wel effectief, want haar voorsprong groeit nog steeds. .
  14. 13 uur 43. Op elke technische strook rijdt Burquier wat weg van Van Anrooij. De Française is technisch uitmuntend. .
  15. 13 uur 42. De wedstrijd ligt een beetje vast voorlopig. Opvallend: Pieterse klokt ongeveer dezelfde rondetijden als de winnares van gisteren bij de profs: Fem van Empel. .
  16. 13 uur 40. Halfweg. Pieterse heeft een nieuwe ronde overleefd. Er staan er nog drie op de teller. .
  17. 13 uur 38. Voor Zoe Bäckstedt is deze cross een beetje te zwaar, maar toch doet ze het uitstekend op de 5e plaats. .
  18. 13 uur 37. Pieterse heeft er weer een schuine kant opzitten. Ze blijft maar uitlopen. .
  19. 13 uur 37. Burquier maakt indruk in de afdaling en neemt zo weer wat voorsprong op Van Anrooij. De strijd voor de tweede plaats wordt nog heel leuk om volgen. .
  20. 13 uur 35. Als Pieterse niets tegenkomt, dan is ze Europees kampioene. Het is vroeg, maar we overdrijven niet als we dat nu al zeggen. Ruben Van Gucht.