Yordi Corsus vlamt door het zand naar Belgische titel bij de junioren

  BK veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Middelkerke
  trophy Yordi Corsus
  einde
  startfinish
  01234

  Yordi Corsus heeft in Middelkerke de Belgische driekleur bij de junioren veroverd. Al in de eerste ronde snelde de 17-jarige renner uit Heist-op-den-Berg weg en begon hij aan een indrukwekkende zegetocht. In de strijd om de tweede plaats trok Europees kampioen Aaron Dockx aan het langste eind. Ferre Urkens sprintte naar de 3e plek.

  Een gure wind wind waaide tussen de duinen van het militair domein in Lombardsijde. Dat weerhield Kenay De Moyer er niet van om meteen vol gas door te gaan. Yodi Corsus nam het stokje vrijwel meteen over. Na problemen voor onder meer Robbe Dhondt fietste Corsus al een kleine voorsprong bij elkaar. De toon was meteen gezet.  

   

  Corsus vertrok en niemand zag hem nog terug. Wat achtervolgers Aaron Dockx, Viktor Vandenberghe en Ferre Urkens ook probeerden. Dockx wilde dan maar solo de sprong wagen, maar maakte 2 keer een foutje in het zand. Vandenberghe zag het graag gebeuren en kon zo weer aanhaken bij de Europese kampioen.   

   

  Met het einde in zicht kregen Vandenberghe en Dockx nog gezelschap van Urkens. 3 renners dus voor 2 medailles. Dat kon Dockx niet zomaar laten gebeuren. Hij muisde er vanonder waarna het een duel man tegen man werd. 

   

  Ondertussen bolde Corsus als grote winnaar over de streep. Dockx kaapte het zilver weg en na een spannende spurt nam Urkens de maat van Vandenberghe. 

  Yordi Corsus rijdt weg van de tegenstand:

  Rituitslag BK veldrijden junioren mannenRituitslag BK veldrijden junioren mannen

    naamresultaat
  1Yordi Corsus38'03"
  2Aaron Dockxop 29"
  3Ferre Urkens32"
  4Viktor Vandenberhje
  5Wies Nuyens51"
  6Kay De Bruyckere1'10"
  7Kenay De Moyer1'21"
  8Dario Van Der Heyden1'55"
  9Bengt Daelmans2'05"
  10Niels Ceulemans2'07"

  Corsus: "Droom is om wereldkampioen te worden"

  • Yordi Corsus: "Na een zandstrook reed ik op kop en had ik een paar seconden voorsprong. Toen ik uit die strook kwam had ik een gat geslagen waarna ik altijd alleen reed. Naarmate de koers vorderde had ik meer en meer voorsprong en was de stress ook wat minder. Ik hoop wereldkampioen te worden, dat zou een droom zijn."
   
  • Aaron Dockx: "Mijn start was niet zo goed. Ik werd gehinderd en ingesloten. Ik denk dat ik daarom zo ver zat. Dat is wel spijtig, maar Yordi is zeker de verdiende winnaar. Ik ga nu alles op alles zetten om de wereldtitel te pakken."
   
  • Ferre Urkens: "Ik had gehoopt op de spurt want ik weet dat ik een goede spurt in de benen heb. Ik had niet verwacht om hier podium te rijden. Ik ben dan ook blij dat ik dat kon behalen."

  Corsus: "Hoop wereldkampioen te worden"

  Dockx: "Yordi is de verdiende winnaar"

  Urkens: "Dit had ik niet verwacht"

  De podiumceremonie:

  Fase per fase

  1. 14 uur 23. Vandenberghe en Urkens persen er nog alles uit in een sprint. De 3e plaats gaat toch naar Ferre Urkens.  .
  2. 14 uur 22. Corsus wint! Yordi Corsus doet het! Hij reed van bij de start op kop en maakte het fraai solo af. Dockx gaat met het zilver aan de haal.  .
  3. 14 uur 22. Vandenberghe sluit weer aan bij Urkens en gaat er meteen ook over. Hij wil alsnog een medaille uit de brand slepen.  .
  4. 14 uur 18. Aaron Dockx wil er nog het maximale uithalen. Hij snelt weg van Urkens en Vandenberghe en doet zo een gooi naar de zilveren plak. Het is nu een gevecht van man tegen man. .
  5. 14 uur 16. Laatste ronde. Yordi Corsus reikt stilaan de hand naar de overwinning. Met nog een ronde te gaan heeft hij een voorsprong van 41 seconden. De buit is zo goed als binnen.  .
  6. 14 uur 14. Vandenberghe en Dockx krijgen extra gezelschap. Ferre Urkens heeft namelijk een kloof dichtgefietst. Zo hebben we in de achtergrond 3 renners voor 2 medailles.  .
  7. 14 uur 11. Viktor Vandenberghe maakt een tuimeling en zo krijgt hij opnieuw het gezelschap van Aaron Dockx. De strijd voor de zilveren plak is weer helemaal open.  .
  8. 14 uur 08. Voorlaatste ronde. Corsus rijdt voor de 3e keer over de streep. Met nog 2 ronden te gaan heeft hij een voorsprong van meer dan 20 seconden.  .
  9. 14 uur 06. Dockx rijdt zich vast. Net als in de vorige ronde heeft Dockx in het zand problemen. Hij fietst met zijn voorwiel in het decor. Zo ontstaat er een kloof tussen hem en Vandenberghe. .
  10. 14 uur 01. 2 achtervolgers. Na de 2e ronde heeft Corsus een voorsprong van zo'n 20 seconden. Dockx en Vandenberghe zijn de naaste belagers van de koploper.  .
  11. 13 uur 58. Plots een hapering bij Dockx in het zand. Hij moet even voet aan grond zetten, maar kan al snel weer verder. Gilles Dockx knalt dan weer tegen de dranghekken. Zijn wedstrijd lijkt erop te zitten.  .
  12. 13 uur 55. Ondertussen geraakt Aaron Dockx op toerental. Hij gaat op zoek naar leider Corsus. Kan hij de kloof ook dichtfietsen?  .
  13. 13 uur 54. 12 seconden. De 4 achtervolgers op Yordi Corsus hebben een achterstand van zo'n 12 seconden. De Moyer, Dockx, Vandenberghe en Urkens hebben werk op de plank.  .
  14. 13 uur 50. Ook Yordi Corsus laat zich meteen opmerken. Hij klieft door het zand en fietst een kleine kloof bij elkaar. .
  15. 13 uur 48. Voor Robbe Dhondt zit de wedstrijd er al op. Hij gooit na 3 minuten de handdoek in de ring.  .
  16. 13 uur 48. De Moyer op de afspraak. Kenay De Moyer, een van de topfavorieten vandaag, is alvast in de spits van de koers te vinden. Er vormt zich vooraan een groepje van zo'n 5 renners.  .
  17. 13 uur 46. Er is al meteen een kleine oponthoud, Diego Spies gaat tegen de grond en moet zijn moed weer bij elkaar schrapen. .
  18. 13 uur 45. Start. We zijn vertrokken in het militair domein van Lombardsijde. Wie gaat er met de Belgische driekleur aan de haal? .
  19. 13 uur 41. Het is een open strijd. De afgelopen maanden hebben ze allemaal wel hun moment gehad. Het wordt een open koers waar ik naar uitkijk. Sven Vanthourenhout.
  20. 13 uur 36.