Stefanos Tsitsipas overleeft thriller in Antwerpen tegen verrassend sterke Braziliaan Seyboth Wild

 do 17 oktober 2024 21:24
European Open
Thiago Seyboth Wild (80)
Stefanos Tsitsipas (11, 2)
einde
65
set 1
77
6
set 2
4
5
set 3
7

Animo in Antwerpen. De Braziliaan Thiago Seyboth Wild heeft Stefanos Tsitsipas ferm laten zweten in hun onderlinge clash. Na een thriller van twee uur en twintig minuten trok de Griek uiteindelijk aan het langste eind, maar ook Tsitsipas besefte nadien dat hij aan een vroegtijdige exit ontsnapt is. "Ik heb écht alles moeten geven", pufte hij uit.

Dat het een thriller van twee uur en twintig minuten zou worden, hadden niet velen voorspeld in Antwerpen.

 

Thiago Seyboth Wild, het nummer 80 van de wereld, was de absolute underdog tegen Stefanos Tsitsipas, maar dat leek vooral bevrijdend te werken voor de Braziliaan.

 

Met heel veel kracht achter zijn slagen dreef hij de Griek al in de eerste set meteen tot een tiebreak. Uiteindelijk zou het Tsitsipas zijn die ultiem toch de set pakte, maar de Griek was gewaarschuwd.

 

Want ook in de tweede set zou blijken dat de onderlinge spanning geen toeval was. Sterker nog, de Braziliaan pakte verschillende keren uit met uitstekende rally's en schreef verrassend de tweede set op zijn naam.

Tsitsipas, die eveneens mooie dingen liet zien, besefte het gevaar en duwde in de beslissende set het gaspedaal in. Het verschil zou opnieuw klein zijn, maar de Griek mocht uiteindelijk toch vieren: 5-7.

 

"Het was echt een psychologisch spelletje op het einde", blies Tsitsipas na zijn clash uit. "Ik heb echt alles moeten geven. Ik heb er echt voor moeten vechten."

Fase per faselaatste update: ongeveer 4 uur geleden

20:14

EINDE: Tsitsipas triomfeert

Na een triller van twee uur en twintig minuten is het toch Tsitsipas geworden die mag triomferen in Antwerpen. In de derde set werd het uiteindelijk 5-7 in het voordeel van de Griekse favoriet.

20:08

Tsitsipas verliest de 2e set met 6-4

20:07

1-1

De spannende eerste set was geen toeval. Seyboth Wild toont zich ook in set twee van zijn sterkste kant en verrast Tsitsipas met zijn vernuftig spel. Met 6-4 hangt hij de bordjes weer gelijk.

19:39

Tsitsipas wint de eerste set na een tiebreak

18:46

Tiebreak voor Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas heeft een taaie klant aan Thiago Seyboth Wild. De Braziliaan drijft zijn tegenstander tot een tiebreak, maar daar toont Tsitsipas toch zijn klasse. Met 5-7 in die ultieme beslisser sleept hij de eerste set dan toch uit de brand. Blijft het zo spannend of heeft de underdog al op zijn adem getrapt? Kijk hier ook naar de tweede set.

18:32

LIVESTREAM

Een grote naam in actie in Antwerpen. Stefanos Tsitsipas staat voor het eerst tussen de lijnen op de European Open. De Griek neemt het in de tweede ronde op tegen de Braziliaan Thiago Seyboth Wild. Kijk hier naar de match.

15:04

De avondsessie in Antwerpen begint met het duel tussen Stefanos Tsitsipas en Thiago Seyboth Wild. De Griek is het tweede reekshoofd en won vorig jaar het dubbelspel op de European Open. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op het enkelspel. Kijk hier vanaf 18.30 uur naar de match.

Gerelateerd: