Spring naar de inhoud
Elise Mertens
Elise Mertens zwaait New York uit.

Elise Mertens lijdt logische nederlaag tegen nummer 2 van de wereld: "Ze serveerde indrukwekkend"

 ma 2 september 2024 06:04
US Open
Elise Mertens (36, 33)
Aryna Sabalenka (1, 2)
einde
2
set 1
6
4
set 2
6

Geen nieuwe stunt voor Elise Mertens op de US Open. De logica werd gerespecteerd in de vierde ronde: 's werelds nummer 2 en titelfavoriete Aryna Sabalenka trok aan het langste eind. "Er Lagen mogelijkheden", reageert Mertens, "maar ik kreeg de kans niet om ze te verzilveren."

Elise Mertens stond voor een zware opdracht in het Louis Armstrongstadion. Met Aryna Sabalenka kreeg ze de finaliste van vorig jaar, de winnares van de Australian Open en 's werelds nummer 2 tegenover zich.

 

En dan steekt de speelster uit Wit-Rusland ook nog eens in bloedvorm. Haar eerste opslag draaide, ze heerste aan het net en met haar forehand hamerde ze er stevig op los. Het leverde Sabalenka een 6-2-score op in de eerste set.

 

In de tweede set bood Mertens meer weerwerk. Sabalenka moest 4 breakballen neutraliseren, maar met 23 winners (41 in totaal) eiste ze ook set 2 op: 6-4.

 

Mertens besefte dat ze tegen een titelkandidate had gespeeld en begroette haar voormalige dubbelpartner hartelijk aan het net. In 2019 wonnen ze samen de US Open.

Ik voel dat ik opnieuw op het goede pad ben.

Elise Mertens

Elise Mertens kon zich moeiteloos neerleggen bij de nederlaag. "Ik heb een goede match gespeeld", vertelt de Belgische nummer 1.

 

"Op die breakpunten maakte ik weinig kans. Ze stond indrukwekkend te serveren, zelfs op haar tweede service."

 

"Er lagen mogelijkheden", gaat Mertens voort, "maar ik kreeg de kans niet om ze te verzilveren."

 

Mertens (28) stond al voor de 14e keer in de 1/8e finales van een grandslamtoernooi, in het dubbelspel liep ze tegen een verrassende nederlaag aan in de eerste ronde.

 

"Erg ontgoocheld ben ik niet. Het enkelspel blijft prioriteit. Ik voel dat ik opnieuw op het goede pad ben."

Elise Mertens en Aryna Sabalenka
Een hartelijke begroeting tussen de voormalige dubbelpartners Elise Mertens en Aryna Sabalenka. In 2019 wonnen ze samen de US Open.

"Het is niet makkelijk om tegen Elise te spelen"

Aryna Sabalenka wist welke horde ze moest nemen en was opgelucht dat ze Elise Mertens had kunnen verslaan.

 

"Vooral in de tweede set kreeg ik het moeilijk", reageert ze. "Elise begon geweldig te spelen en de match had kunnen kantelen. Gelukkig bleef ik geconcentreerd tennissen."

 

"Het is niet makkelijk om tegen Elise te spelen. Ze laat nooit los en zoekt altijd een uitweg. Voor mij was het zaak om agressief te blijven."

 

In haar vierde kwartfinale op een rij speelt Sabalenka tegen Zheng Qinwen, nummer 7 van de wereld. Na haar verlies in de finale vorig jaar is de Wit-Russin met niets minder tevreden dan de titel in New York.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerd: