Alexei Popyrin
Alexei Popyrin

Australiër Alexei Popyrin jaagt schokgolf door US Open met stunt tegen Novak Djokovic

 za 31 augustus 2024 07:55
US Open
Alexei Popyrin (24, 28)
Novak Djokovic (4, 2)
einde
6
set 1
4
6
set 2
4
2
set 3
6
6
set 4
4

Opschudding op de US Open: nadat eerder al Carlos Alcaraz gesneuveld was, is nu ook Novak Djokovic in een vroeg stadium uitgeschakeld. In de 3e ronde verloor de Serviër verrassend in 4 sets van de Australiër Alexei Popyrin. 

Derde keer goede keer voor Alexey Popyrin, de nummer 28 van de wereld. Voor de derde keer dit jaar trof de Australiër Novak Djokovic op een Grand Slam: op de Australian Open en op Wimbledon had de Serviër telkens aan het langste eind getrokken.

 

Maar in New York haalde Djokovic in de 3e ronde niet zijn gebruikelijke niveau. De viervoudige winnaar van de US Open stapelde de fouten op en sukkelde vooral met zijn opslag: liefst 14 dubbele fouten.

 

Popyrin, die complexloos stond te tennissen, toonde geen genade voor Djokovic en wisselde mokerslagen vanaf de baseline af met knappe punten aan het net.

 

Na 4 sets mocht de Australiër, ietwat tot zijn eigen verbazing, de handen in de lucht steken. Ook onze landgenoot Xavier Malisse, een van de coaches van Popyrin, keek trots toe hoe zijn pupil Djokovic naar huis speelde.

 

Voor Djokovic wordt het zo voor het eerst sinds 2017 een seizoen zonder grandslamzege. De Serviër kan zich wel troosten met het olympisch goud dat hij eerder deze maand won in Parijs.

Gerelateerd: