Hsieh Su-Wei en Elise Mertens
Hsieh Su-Wei en Elise Mertens.

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11285
2
Coco Gauff
8173
3
Aryna Sabalenka
7061
4
Elena Rybakina
6376
52
Jasmine Paolini
5518
61
Jessica Pegula
4665
71
Zheng Qinwen
4055
81
Maria Sakkari
3925
92
Danielle Collins
3702
1022
Barbora Krejcíková
3573

Elise Mertens klaart de klus en staat met Taiwanese dubbelpartner in de halve finales op Wimbledon

 wo 10 juli 2024 14:24
wimbledon: kwartfinales dubbel
Hsieh Su-Wei (278)
Elise Mertens
Coco Gauff (2)
Jessica Pegula
einde
6
set 1
2
6
set 2
1

Elise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh hebben vandaag hun kwartfinale op Wimbledon gewonnen. Het eerste reekshoofd versloeg vlot het Amerikaanse duo Coco Gauff/Jessica Pegula en staat in de halve finale op het heilige gras.

Op papier leek het een duel om naar uit te kijken. Beide duo's dubbelen al een hele tijd met elkaar en kennen elkaar goed.

 

De Amerikaanse speelster Coco Gauff is de nummer twee van de wereld in het enkelspel bij de vrouwen, ook haar dubbelpartner Jessica Pegula vertoeft in de top 5. Maar de dubbelervaring van Hsieh en Elise Mertens bleek toch een maatje te groot voor het Amerikaanse duo.

 

Mertens en de Taiwanese Hsieh begonnen al vanaf het eerste punt sterk aan de wedstrijd. Ze gingen meteen door de opslag van hun tegenstanders, maar werden meteen terug gebreakt.

 

De volgende games gingen gelijk op, tot Mertens en Hsieh het tempo opdreven en mede dankzij te veel Amerikaanse foutjes de eerste set binnenhaalden: 6-2.

Vlotte tweede set

Set 2 begon zoals set 1 eindigde: te veel unforced errors van de Amerikanen zorgden al snel voor een 3-0 voorsprong voor onze landgenote en haar dubbelpartner. Pas na het vierde game konden Gauff en Pegula zich op het scorebord laten zetten.

 

De vreugde was van korte duur: ze wisten nog amper één punt te winnen voor Mertens en Hsieh de drie volgende games en set 2 pakten met 6-1. Eindstand na een uurtje tennis: 6-2 en 6-1.


Mertens en Hsieh staan voor de tweede keer als duo in de halve finales op Wimbledon. Ze wonnen in 2021 al eens de finale op de All England Lawn Tennis Club.


Ze nemen het in de halve finale vrijdag op tegen het Tsjechisch-Amerikaanse vierde reekshoofd Siniakova/Townsend of het Oekraïens-Letse duo Kichenok/Ostapenko.

 

Voor Mertens kan het de vierde keer op rij worden dat ze de finale speelt op Wimbledon.


De finale van het dubbelspel bij de vrouwen wordt zaterdag gespeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

13:15

6-1: Mertens en Hsieh klaren de klus zonder problemen

Ook de laatste game winnen Mertens en Hsieh zonder ook maar één punt cadeau te geven. Ze plaatsen zich vlot voor de halve finales: 6-2 en 6-1 is de eindscore.

13:12

5-1: Taiwanese subtiliteit zorgt voor lovegame

Met een lovegame wint Mertens haar opslag. De charmante subtiliteit van haar Taiwanese dubbelpartner zit daar voor iets tussen: ze legt eerder in de game een subtiel netballetje over het net.

13:08

4-1: Amerikaanse druk baat niet

Mertens en Hsieh lijken te goed voor het Amerikaanse duo. Coco Gauff probeert de druk nog op te voeren, maar gaat in de fout.

13:04

3-1: De Amerikanen komen op het scorebord

Gauff en Pegula proberen te zoeken naar oplossingen, en dat baat. Ze komen voor het eerst in de tweede set op het scorebord.

13:02

3-0: Hsieh en Mertens op weg naar de halve finale?

De Amerikanen lijken geen schijn van kans te hebben tegen een sterk Belgisch-Taiwanees duo. Ze incasseren opnieuw een break en krijgen zelfs niet de kans om hun opslag te winnen.

12:57

2-0: Eenrichtingsverkeer voor Mertens en Hsieh

Het blijft eenrichtingsverkeer op het Court No.2. Mertens en Hsieh winnen zonder problemen hun opslag na opnieuw enkele fouten van de Amerikanen.

12:56

1-0: Te veel Amerikaanse unforced errors zorgen voor nieuwe break

De Amerikanen zitten (voorlopig?) niet goed in de wedstrijd. Te veel gemiste volleys en een dubbele fout doen hen de das om in het eerste game van de tweede set.

12:47

6-2: Mertens en Hsieh winnen de eerste set dankzij een makkelijke misser van Gauff

Mertens en Hsieh zijn duidelijk goed op elkaar ingespeeld. Het kostte wat moeite, maar het duo wint de eerste set met 6-2. Coco Gauff is te wild en mist een makkelijke smash op setpunt.

12:41

5-2: Mertens en Hsieh lopen verder uit

Mertens en Hsieh trekken opnieuw aan het langste eind en winnen - mede dankzij enkele Amerikaanse foutjes - een felbevochten game.

12:40

4-2: Mertens wint vlot haar opslaggame

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh bevestigen nu wel de break en lopen vlot uit tot een 4-2-voorsprong.

12:38

3-2: Hsieh en Mertens breaken opnieuw

Onze landgenote en haar partner gaan opnieuw door de opslag van de Amerikanen. Deze keer verliest Coco Gauff haar opslagspel.

12:37

2-2: Hsieh wint een moeizaam opslagspel

Een moeizaam opslaggame voor de Taiwanese Hsieh en Mertens. Ze moeten zelfs een breakpunt wegwerken maar halen uiteindelijk toch de game binnen.

12:34

1-2: De Amerikanen gaan erop en erover.

We zitten opnieuw on service. Jessica Pegula wint vlot haar opslag en samen met haar dubbelpartner Gauff staat ze voor het eerst op voorsprong.

12:30

1-1: De Amerikanen maken de break meteen ongedaan.

Mertens en Hsieh bevestigen de break niet. Mertens verliest haar opslagspel.

12:29

1-0: Mertens en Hsieh gaan meteen door de opslag van het Amerikaanse duo

Mertens en Hsieh beginnen sterk aan hun kwartfinale. Ze gunnen hun tegenstanders maar één puntje in de openingsgame.

Gerelateerd: