Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Coco Gauff
7988
3
Aryna Sabalenka
7788
4
Elena Rybakina
5973
5
Jessica Pegula
4625
6
Markéta Vondroušová
4503
7
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4005
9
Maria Sakkari
3980
10
Ons Jabeur
3748

Jacht op ontbrekende grandslamtitel eindigt al in 2e ronde voor dubbelspecialist Elise Mertens

 zo 2 juni 2024 16:26
Roland Garros
Hsieh Su-Wei (278)
Elise Mertens
Emma Navarro (17)
Diana Shnaider
einde
2
set 1
6
4
set 2
6

Roland Garros blijft bij een droom voor Elise Mertens. Het topreekshoofd sneuvelde aan de zijde van de Taiwanese Su-Wei Hsieh al in de tweede ronde van het vrouwendubbel op het gravel in Parijs. Roland Garros is (en blijft) het ontbrekende grandslamtoernooi op het palmares van onze landgenote.

Elise Mertens heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen op het grandslamtoernooi van Roland Garros.

 

Onze landgenote geraakte - aan de zijde van haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh - in de tweede niet voorbij het Amerikaans-Russische duo Emma Navarro en Diana Shnaider.

 

Mertens en haar compagnon de route kwamen nooit in hun spel en moesten na twee moeizame sets afdruipen met 6-2 en 6-4.

 

De 28-jarige Mertens pakte in het verleden al vier eindzeges op grandslams in het vrouwendubbel. Enkel Roland Garros ontbreekt voorlopig op haar palmares.

 

Zaterdag ging Mertens (WTA 27) in het enkelspel eruit tegen het Kazachse vierde reekshoofd Elena Rybakina, waardoor haar avontuur van dit jaar op het Parijse gravel er reeds op zit.  

Elise Mertens op Roland Garros.

Elise Mertens: "Het is tijd voor een reset"

Achteraf stak Elise Mertens haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. 

 

"Als eerste reekshoofd wordt er natuurlijk veel van je verwacht en dat is ook terecht, natuurlijk. Het is een pijnlijke nederlaag, maar de andere meisjes speelden ook niet slecht, ze maakten weinig fouten. Ik heb het nog proberen recht te trekken, maar dat was helaas tevergeefs."

 

"Ik had het gevoel dat het bij mij wel nog liep, maar mijn dubbelpartner had niet haar beste dag. Ik probeerde haar nog mee te krijgen, maar het lukte niet echt. Op dat vlak is het tennis een heel brutale sport. Dat is het leven", zucht Mertens. 

Ik ga even de tijd nemen om me mentaal op te laden.

Elise Mertens

Aan te weinig trainen met haar dubbelpartner ligt het volgens Mertens niet. 

 

"Met de Australian Open hebben we dat ook niet gedaan en dat liep wel goed. De prioriteit ligt nog altijd op mijn enkelspel, dus dan ga ik op zo'n toernooi geen dubbeltraining inlassen."

 

Mertens gaat haar planning nu ook niet omgooien door dit resultaat: "Ik ga over een week nog naar 's-Hertogenbosch, maar daarna is het tijd voor een reset. Ik ben in tennisjaren ook niet meer de allerjongste en ik moet nu even andere dingen doen - zoals tijd spenderen met mijn familie, mijn vrienden en mijn honden."

 

"Ik ga even de tijd nemen om me mentaal op te laden en andere dingen te doen in het leven. Dingen die mij plezier brengen", sluit Mertens af.

Gerelateerd: