Elise Mertens balt de vuist.
Elise Mertens balt de vuist: ze staat in de 3e ronde op Roland Garros.

Elise Mertens rekent af met Kroatische Petra Martic en staat in de derde ronde op Roland Garros

 do 30 mei 2024 18:47
Roland Garros
Elise Mertens (35, 25)
Petra Martic (98)
einde
6
set 1
4
6
set 2
3

Elise Mertens heeft zich op Roland Garros vrij eenvoudig geplaatst voor de derde ronde. Onze landgenote was donderdagmiddag in Parijs in 2 sets te sterk voor Petra Martic uit Kroatië.

In haar tweede ronde moest Elise Mertens het opnemen tegen de ervaren Kroatische Petra Martic, de nummer 81 van de wereld.

De intussen 33-jarige Martic behaalde op Roland Garros ooit haar beste resultaat in een Grand Slam, met een plek in de kwartfinales in 2019. Maar Mertens bewaarde wel goeie herinneringen aan de Kroatische, want ze had haar vorige vier confrontaties met Martic allemaal gewonnen.

 

En ook vandaag was Martic datzelfde lot beschoren, want Mertens kwam eigenlijk nooit écht in de problemen.

 

In set 1 maakte onze landgenote het zichzelf na een vroege break wel nog even lastig toen ze bij 5-3 voor de set mocht serveren. Mertens verkwanselde 2 setpunten en moest zowaar een break toestaan, maar antwoordde vervolgens sterk door op de service van Martic alsnog de set binnen te halen.

 

Datzelfde scenario leek zich even te zullen herhalen in het slot van de 2e set. Martic versierde een breakkans toen Mertens mocht serveren voor de match, maar de Belgische hield het hoofd koel. Ze poetste het breakpunt weg en met de steun van de fans verzilverde vervolgens haar 2e matchpunt.

 

In de 3e ronde neemt Mertens het op tegen Jelena Rybakina, de nummer 4 van de wereld. De Kazakse mepte eerder Greet Minnen eruit in de 1e ronde.

"Hoefde niets buitengewoons te doen"

"Het was niet makkelijk, maar ook niet moeilijk", vatte Elise Mertens haar overwinning tegen Petra Martic kort samen.

 

"Ik voelde me goed op de baan. Ik sloeg beter op dan in mijn 1e  ronde en ik was ook minder gestresseerd. De Belgische supporters gaven me veel energie. Ik bewoog goed. Het was een goede, solide match. Ik heb niets buitengewoons hoeven te doen."

 

Jelena Rybakina in de volgende ronde, dat wordt dan weer andere koek. "Ze slaat heel hard, serveert opmerkelijk goed en kan uit het niets versnellen. Het wordt een moeilijke match, maar ik ga me 100% geven. Je weet nooit wat er kan gebeuren in een Grand Slam", aldus Mertens.

Gerelateerd: