Ga naar de inhoud
Sander Gillé en Joran Vliegen (archief).

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Gillé en Vliegen behalen allereerste Masters 1.000-finale in Monte Carlo: "Prachtige beloning"

 za 13 april 2024 20:26
Rolex Monte-Carlo Masters
Marcel Granollers (295)
Horacio Zeballos
Sander Gillé
Joran Vliegen
einde
5
set 1
7
4
set 2
6

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de Monte Carlo Masters. Het is de eerste keer dat ze de finale halen op een Masters 1.000-toernooi, het niveau net onder de grandslamtoernooien. "Dit was een van onze doelen", reageerde Gillé.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Werden ze bij hun eerste twee deelnames nog uitgeschakeld in de 1e ronde, dan staan Sander Gillé en Joran Vliegen nu in de finale van het dubbelspel op de Monte Carlo Masters.

 

In de halve finales rekende het Belgische Daviscup-duo af met de Spanjaard Marcel Granollers en de Argentijn Horacio Zeballos, vorig jaar finalisten op Wimbledon en de Masters. 

 

In de eerste set konden ze een break nog net op tijd rechtzetten met 7-5. In de tweede set was het 3e matchpunt raak: 6-4.

 

De 33-jarige Gillé en de 30-jarige Vliegen nemen het zondag in de finale op tegen de Elsalvadoraan Marcelo Arevalo en de Kroaat Mate Pavic of de Braziliaan Marcelo Melo en de Duitser Alexander Zverev.

 

Gillé en Vliegen wonnen samen al 7 ATP-titels en waren 5 keer verliezend finalist. In Monte Carlo staan de Limburgers voor de eerste keer in de eindstrijd van een Masters 1.000. Vorig jaar speelden ze op Roland Garros hun eerste (en tot dusver enige) grandslamfinale.

"Halen bijna zelfde niveau als op Roland Garros"

"Het is formidabel. We speelden al vijf of zes keer tegen hen, maar konden nog nooit winnen. Ik ben heel blij dat het eindelijk gelukt is", zei Gillé.

 

"Het is super dat wij hen hier kunnen verslaan in de halve finale in Monte Carlo, op een van de mooiste banen van het circuit."

"We speelden solide en communiceerden heel goed op de belangrijke momenten. We gaven bijna niets weg. Dit is een prachtige beloning voor het geleverde werk. Een Masters 1.000-finale halen was een van onze doelen. Dit is een mooie stimulans en geeft vertrouwen."

 

"Ik denk dat we bijna op hetzelfde niveau spelen als toen we de finale op Roland Garros (in 2023) haalden", vervolgde Gillé.

 

"Wij hebben vertrouwen en we geloven dat we hier alle teams kunnen verslaan. Vorig jaar was het hetzelfde in Parijs. Wij voelen ons echt goed op gravel en dat zie je onmiddellijk op het terrein." 

Gerelateerd: