Ga naar de inhoud
Joran Vliegen en Sander Gillé
Joran Vliegen en Sander Gillé.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9960
2
Jannik Sinner
8770
3
Carlos Alcaraz
7300
4
Alexander Zverev
6305
5
Daniil Medvedev
6295
6
Andrey Rublev
4700
7
Casper Ruud
4425
8
Hubert Hurkacz
3885
9
Stefanos Tsitsipas
3700
10
Grigor Dimitrov
3555

Geen nieuwe grandslamfinale voor Gillé en Vliegen: "Niet in staat om ons niveau te halen"

 di 11 juli 2023 23:30
wimbledon: 3e ronde dubbel (m)
Nathaniel Lammons
Jackson Withrow
Sander Gillé
Joran Vliegen
einde
6
set 1
3
6
set 2
4

Op Roland Garros schopten Sander Gillé en Joran Vliegen het tot in de finale, op Wimbledon is de derde ronde het eindstation geworden voor het Belgische dubbelduo. Ze verloren in twee sets van Amerikanen Lammons-Withrow. Later vandaag komt Vliegen nog in actie in de kwartfinales van het gemengd dubbel.

Geen nieuwe finale voor de dubbelspecialisten Joran Vliegen en Sander Gillé. Na de finale in Parijs is het derde ronde geworden op Wimbledon.

 

Net als twee weken geleden op Mallorca moesten Vliegen en Gillé hun meerdere erkennen in de Amerikanen Jackson Withrow en Nathaniel Lammons. Deze keer verloren ze in twee sets.

 

Voor Joran Vliegen is het grandslamtoernooi nog niet afgelopen. Samen met de Chinese speelster Xu Yifan speelt hij nog de kwartfinales in het gemengd dubbelspel.

"Enkele foute keuzes gemaakt in het begin"

"Het was voor ons geen goede wedstrijd", zei Sander Gillé na de nederlaag. "We waren niet in staat ons niveau te halen, wat essentieel was."

 

"Ze zijn zeer sterk en serveren zeer goed. Dat maakte de opdracht niet makkelijker. We hebben enkele foute keuzes gemaakt in het begin en moesten steeds achtervolgen. We hielden vol, maar zij waren beter dan wij."   

 

"Ze konden meer kansen creëren op onze opslag, terwijl ze heel constant bleven op hun eigen service", aldus Gillé. "We hebben geprobeerd om oplossingen te vinden, maar dat was niet voldoende."    

 

"We zijn ontgoocheld dat het toernooi hier eindigt, na een mindere wedstrijd bovendien", klinkt het bij de tennisser uit Hasselt.

 

"Het was wel de eerste keer dat we de derde ronde bereikten van Wimbledon. Tijdens onze eerste twee wedstrijden hebben we ook heel goed gespeeld. We wilden natuurlijk beter doen, want we zijn erg ambitieus, maar dat is voor ons op gras iets moeilijker. Het kan niet elke keer feest zijn."

Gerelateerd: