Ga naar de inhoud

BEKIJK: Sabalenka wacht vruchteloos op een hand van Svitolina

Elina Svitolina (24)
Aryna Sabalenka (1, 2)
einde
4
set 1
6
4
set 2
6

Aryna Sabalenka heeft voor het eerst in haar carrière de halve finales op Roland Garros gehaald. De nummer 2 van de wereld versloeg Elina Svitolina in twee sets. Na de match weigerde de Oekraïense de winnares uit Wit-Rusland de hand te schudden. "Ik ondersteun de oorlog niet", verdedigde Sabalenka zich.

Ook op het tennisterrein sluimert het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

 

Na haar zege tegen Elina Svitolina hoefde Aryna Sabalenka niet op een hand van de Oekraïense te rekenen. Ze hield zich klaar aan het net, maar Svitolina negeerde haar en bedankte enkel de scheidsrechter.

 

Eerder in het toernooi won Svitolina van de Russische speelsters Blinkova en Kasatkina. Ook toen bleven de gebruikelijke felicitaties achterwege, tot ongenoegen van het Franse publiek.

 

Sabalenka komt niet uit Rusland, maar uit Wit-Rusland, een bondgenoot van Poetin.

 

Niet dat de oorlog op begrip kan rekenen van Sabalenka. "Ik wil helemaal niet dat mijn land betrokken is in een conflict", verduidelijkt de Wit-Russin. "Ik ondersteun de oorlog niet."

 

"Ik wil ook niet betrokken raken in politieke kwesties. Ik wil gewoon een tennisspeelster zijn."

Ik wil gewoon een tennisspeelster zijn. Ik ondersteun de oorlog niet.

Aryna Sabalenka

Aryna Sabalenka ziet Elina Svitolina afdruipen en bedankt dan maar de scheidsrechter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aryna Sabalenka, winnares van de Australian Open, dringt voor het eerst door tot de laatste 4 in Parijs. In haar kwartfinale tegen Elina Svitolina was ze het secuurst van de twee.

 

In de eerste set maakte Sabalenka handig gebruik van een minder moment van Svitolina, in het tweede bedrijf won ze het pleit na een felbevochten 5e game.

 

Sabalenka heeft nog geen set verloren in Parijs. In de halve finales treft ze de Tsjechische speelster Karolina Muchova. Zij maakte in twee sets komaf met Anastasia Pavljoetsjenkova, die zondag van Elise Mertens gewonnen had.

Karolína Muchová (9)
Anastasia Pavlyuchenkova (86)
einde
7
set 1
5
6
set 2
2
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.