Ga naar de inhoud

Tweevoudig finalist Dominic Thiem moet koffers pakken na 1e ronde in Parijs

Roland Garros

Dominic Thiem (80)
Pedro Cachín (75)
3
1
6
2
2
6
7
7
3
6
1
6
4
4
2
5
6

Dominic Thiem (ATP-92) is voor het derde jaar op rij in de eerste ronde uitgeschakeld op Roland Garros. In een marathonpartij moest de 29-jarige Oostenrijker na 3 uur en 48 minuten in 5 sets de duimen leggen voor de Argentijn Pedro Cachin (ATP-64).

De verliezende finalist van 2018 en 2019 kent opnieuw een rottoernooi in Parijs. 

 

Nog steeds rekent Dominic Thiem af met de naweeën van zijn polsblessure die hem ruim een halfjaar aan de kant hield vorig jaar. Zijn oude niveau? Nooit meer teruggezien.

 

Dat werd nog maar eens duidelijk wanneer de Oostenrijker - afgegleden naar plek 92 op de wereldranglijst - meteen twee sets in het krijt stond tegen Argentijn Pedro Cachin. 

 

Hij knokte zich daarna, na een tiebreak, opnieuw in de partij. Maar de vijfde set was er te veel aan na ruim 3 uur tennissen. Thiem brak, Cachin pakte uit met breaks. 

 

Zijn avontuur op het gravel in Parijs zit er voor het derde jaar op rij op na de 1e ronde, tot grote teleurstelling van Thiem zelf.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.