Ga naar de inhoud
Wickmayer is vorig jaar mama geworden.
Yanina Wickmayers vorige match op een grandslamhoofdtabel was op Wimbledon 2019.

Wickmayer neemt vlot eerste horde in Wimbledon: "Ik ben op de goede weg"

 di 28 juni 2022 13:35
Wimbledon
Yanina Wickmayer (71)
Zhu Lin (37)
einde
6
set 1
4
6
set 2
2

Yanina Wickmayer heeft voor het eerst in 3 jaar nog eens een match gewonnen op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Onze landgenote, een van de drie mama's op de hoofdtabel van Wimbledon, versloeg de Chinese Zhu Lin (WTA-99) in 2 sets.

Wickmayer werd vorig jaar in april mama, in februari pakte ze haar tennisracket weer op. Ze begon aan het jaar zonder ranking, ze rukte ondertussen al op naar plaats 298. Zhu staat bijna 200 plaatsen hoger.

Maar de 32-jarige Wickmayer, ooit top 12 van de wereld, is het tennissen niet verleerd. Ze knokte zich door de kwalificaties op haar 13e Wimbledon en ging voort op haar elan tegen Zhu.

Onze landgenote speelde dominant en goed. Ze brak op het eind van de eerste set door de opslag van haar opponente en serveerde de set uit: 6-4 in 50 minuten.

Set 2 ging nog vlotter. Zhu won het eerste spelletje, maar daarna waren er 5 games op een rij voor de Belgische. Ze maakte het op love uit: 6-2 na 33 minuten.

In de tweede ronde, haar eindstation in 2019, wacht een lastige opdracht: Jelena Ostapenko (WTA-17), het 12e reekshoofd. De ex-winnares van Roland Garros (2017) versloeg de Française Oceane Dodin (WTA-85) met 6-4, 6-4.

Voor haar zwangerschapsverlof was Wickmayer van 2008 tot 2019 onafgebroken aanwezig op het heilige gras, haar beste resultaat was een 4e ronde in 2011. 

Wickmayer: "Misschien geeft moederschap me meer kracht"

"Het was zeker een van mijn beste wedstrijden sinds ik weer ben begonnen", zei Wickmayer. "Het gaat elke match iets beter: iets vaster, iets comfortabeler, iets agressiever."

 

"Ik heb het gevoel dat ik op de goede weg ben. Het is nog aanpassen na zoveel maanden niet spelen, maar deze match was de bevestiging dat ik de juiste dingen aan het doen ben. En dat geeft voldoening."

 

"Ik voelde dat er nog een vuur brandde in mij en dat ik nog wou spelen. Ik heb ook het gevoel dat ik op een van mijn fysiek sterkste momenten ben. Misschien dat het moederschap me meer kracht geeft."

 

Wickmayer kijkt positief naar haar volgende duel tegen Ostapenko. "Ik zie het als een nieuwe kans om beter te doen, een nieuwe kans om progressie te maken."