Ga naar de inhoud

Greet Minnen stunt op Wimbledon en speelt ex-winnares Muguruza genadeloos naar huis

 wo 29 juni 2022 17:01
Wimbledon
Garbiñe Muguruza (272, 9)
Greet Minnen (60)
einde
4
set 1
6
0
set 2
6

Greet Minnen heeft voor een stunt gezorgd in haar openingsronde op Wimbledon. Onze landgenote had gisteren al set één gewonnen tegen ex-winnares en nummer 10 van de wereld Garbiñe Muguruza. Vandaag maakte ze de partij met een bagel (0-6) genadeloos af. 

Minnen moest dinsdag lang in de coulissen wachten om aan haar eerste wedstrijd op het Londense gras te beginnen. Maar haar geduld werd beloond, want ze schoot als een raket uit de startblokken. 


De nummer 88 van de wereld dwong meteen een break af tegen Garbiñe Muguruza, in 2017 nog eindlaureate op Wimbledon en vandaag nummer 10 op de WTA-ranking.


Bij 5-3 mocht Minnen zelfs serveren voor de set, maar Muguruza sloeg terug. Minnen liet zich niet uit het lood slaan en haalde de eerste set dan maar binnen op de opslag van de Spaanse.


Door de invallende duisternis maakte de scheidsrechter er na de eerste set een eind aan, maar een dag later bij de hervatting leek Minnen even vastberaden op de baan te staan.

 

Met dominant tennis gunde ze Muguruza geen enkele kans meer, die geen game meer op het bord kreeg. Met een bagel in amper 19 (!) minuten maakte Minnen het zonder pardon af: 0-6. 

 

Minnen staat zo voor het eerst in de tweede ronde op Wimbledon. Daarin treft ze de Chinese Qinweng Zhen, die met Sloane Stephens ook een oud-grandslamwinnares naar huis kegelde.